De Internationale Schaatsunie (ISU) heeft maandag de internationale wedstrijdkalender voor het kunstrijden van komend seizoen gepresenteerd. Naast de bekende wedstrijden zal volgend jaar voor het eerst de Challenger Series in het synchroonschaatsen worden gehouden.

Net als de afgelopen jaren is Nederland ook komend jaar weer gastheer van twee internationale wedstrijden. Tussen 13 en 15 december zullen verschillende landen hun beste synchroonschaatsers afvaardigen naar Eindhoven voor de Lumière Cup en van 20 tot en met 23 februari zal de Challenge Cup worden verreden in Den Haag 

Het EK kunstrijden vindt volgend jaar van 20 tot en met 26 januari plaats in Graz (Oostenrijk). Twee maanden later zullen eventuele Nederlandse deelnemers op het vliegtuig stappen naar Canada voor het WK in Montréal (16 tot en met 22 maart). Van 2 tot en met 8 maart zullen in Tallinn (Estland) de junioren de wereldtitels verdelen. 

Nieuw in het synchroonschaatsen komend seizoen is de Challenger Series. Net als in het kunstrijden zullen bestaande wedstrijden gebundeld worden in deze nieuwe reeks. Na afloop van de laatste wedstrijd is er een geldprijs voor de teams die na het optellen van de twee beste scores de meeste punten hebben behaald. Voor het eerste jaar zal de Challenger Series wedstrijden omvatten in de Verenigde Staten, Hongkong, Zweden, Frankrijk en Italië. De wereldkampioenschappen synchroonschaatsen zullen komend seizoen plaatsvinden in Nottingham (junioren) en Lake Placid (senioren). 

De internationale wedstrijdkalender voor het kunstrijden is hier te raadplegen. De belangrijkste wedstrijden zullen de komende tijd ook toegevoegd worden aan de kalender op schaatsen.nl. De volledige wedstrijdkalender voor shorttrack en langebaan is nog niet bekend. De voorlopige kalender is hier terug te vinden.