Tickets
Shop
Nieuws 23 mei 2019

6 Inline Challenge: 6 uur lang feest op wieltjes

Op zaterdag 8 juni 2019 zal de eerste 6-uurs skate-estafette in Nederland worden gehouden. Solo of samen met maximaal zes personen kan iedereen meedoen aan deze unieke skate-estafette.

De organisatie is in handen van de Stichting 24KiKa, die dit jaar in september voor de zestiende keer het 24-uurs evenement ten behoeve van kinderkankerpatiëntjes organiseert. Ervaring is er dus meer dan genoeg. Het skatefeest wat de organisatie voor ogen heeft, is bedoeld om de skeelersport een boost te geven en elke skater in Nederland de kans te bieden plezier aan de sport te beleven. 

Feest op rollen
Waarom dit nieuwe evenement? Rik Nijkamp, voorzitter van het evenement: "Onze stichting stelt zich ten doel de skeelersport te promoten in de breedste zin van het woord. En zo succesvol als 24KiKa ook is, niet iedereen kan of wil deelnemen aan een evenement van 24 uur. Dus bedachten we een evenement dat nóg laagdrempeliger is: de 6 Inline Challenge. Dat wordt gewoon zes uur lang feest, waar iedereen aan mee kan doen."

De locatie, Flevonice, biedt alle mogelijkheden daarvoor. Nijkamp verwacht dan ook dat er heel wat teams zullen deelnemen. "We zien het aantal deelnemers bij de normale toertochten een beetje teruglopen, maar evenementen als deze kunnen de belangstelling van de mensen die recreatief skaten verder aanwakkeren. We zien het aan vergelijkbare 6-uurs-evenementen die ontstaan in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Engeland. Die zijn heel populair. Dat willen we in Nederland ook kunnen bieden."

Laagdrempelig

Inschrijven voor het evenement kan als team, maar ook individueel. En een goed doel mag, maar hoeft niet. "Wij willen zo weinig mogelijk restricties, om het allemaal zo laagdrempelig mogelijk te houden. We roepen iedereen op om een keertje mee te komen feesten met ons. Afgezien van de race hebben we ook een barbecue en food plaza met gezellige muziek en een afterparty gepland."

Een mooi extraatje hebben Nijkamp en zijn team ook nog in petto: tijdens de dag kun je diverse skatemerken testen. "We hebben alle fabrikanten uitgenodigd om deze dag te gebruiken om mensen skates te laten proberen, en diverse merken hebben inmiddels al toegezegd. Daarmee hopen we de markt te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen."

Nijkamp rekent op een aantal deelnemers tussen de 400 en 500 voor deze eerste editie. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan