Met De Zilveren Bal is het langebaanseizoen definitief achter de rug, maar de eerste wedstrijden in het inlineskaten staan alweer voor de deur. De wedstrijdkalender is zo goed als rond en dat betekent dat liefhebbers niet lang meer hoeven te wachten. Op 6 april wordt de eerste baancompetitie gehouden, waarna het seizoen in volle glorie losbarst.

Tegelijk met de eerste baancompetitie in Heerenveen staat ook de eerste Europa Cup gepland. In Lagos worden nog niet veel Nederlandse deelnemers verwacht, maar dat zal in de daaropvolgende wedstrijden wel anders zijn, als het peloton zich verplaatst naar Geisingen en Gross Gerau. De KNSB Marathon Cup wordt op 27 april afgetrapt in Oldebroek. 

Na de eerste schermutselingen breekt een belangrijke periode aan. Met de Europa Cup op 3, 4 en 5 mei verwelkomt Heerde na het WK van vorig jaar opnieuw een internationaal deelnemersveld. Vervolgens worden op 30, 31 mei en 1 juni op de gloednieuwe coating van de piste van Wervershoof en het wegparcours in Medemblik de nationale titels verdeeld. Eind december werd al bekend dat Staphorst op 15 juni het NK Marathon mag organiseren.

Het seizoen wordt in september traditioneel afgesloten met het Open Nederlands kampioenschap (ONK) in Hallum. De strijd om de Europese en wereldtitels wordt dit seizoen uitgevochten in Spanje. De Roller Games (WK) staan dit seizoen in Barcelona gepland van 5 tot en met 14 juli. Het EK wordt van 25 augustus tot en met 1 september gehouden in Pamplona.

Bekijk hier de volledige kalender (in pdf). De wedstrijden zijn inmiddels ook terug te vinden op schaatsen.nl/kalender. De inschrijving voor de baancompetitie van 6 april is geopend.