Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2019

Shorttracker Gun-woo Kim geschorst na bezoek aan vrouwenslaapzaal

Shorttracker Gun-woo Kim start volgende week niet op het WK in Sofia. De 20-jarige Zuid-Koreaan is door zijn eigen olympisch comité geschorst, zo meldt persbureau Yonhap. Hij heeft volgens de bond de gedragsregels geschonden en is daarom drie maanden geschorst.

Gun-woo Kim, wereldbekerwinnaar op de 1500 meter en één van de favorieten voor de wereldtitel, werd betrapt terwijl hij de slaapzaal van de vrouwen binnenging. Volgens de Koreaan was hij daar om zijn verkouden teamgenote Ye-jin Kim medicijnen te brengen. Ondanks zijn verklaring is hij toch geschorst. Dat is niet de eerste keer, want in 2015 werd hij al geschorst wegens drankgebruik.

Om de slaapzaal binnen te komen, had hij de toegangspas gekregen van Ye-jin Kim, die wereldkampioene en olympisch kampioene op de aflossing is. Zij is hiervoor een maand geschorst door de bond en zal dus volgende week ook niet mee doen aan het WK. In Sofia wordt het tweetal vervangen door Ji-won Park en Ji-hyun Choi.

De Koreaanse schaatsbond heeft Gun-woo Kim een wedstrijdverbod opgelegd van een maand. De straf is met terugwerkende kracht ingegaan vanaf 3 maart, de dag dat hij betrapt werd. De schorsing loopt net af voor de selectiewedstrijden, die vinden plaats op 3 en 4 april. Zonder deze wedstrijden kon hij zijn plek in het nationale team nagenoeg vergeten. De shorttracker moet ook 20 uur vrijwilligerswerk doen. Ye-jin Kim kreeg een reprimande en 10 uur vrijwilligerswerk. 

De gedragsregels zijn al langer onderwerp van gesprek in de Zuid-Koreaanse sportwereld. In januari werd tweevoudig olympisch kampioen Suk-hee Shim wereldnieuws. De 22-jarige Shim beschuldigde haar voormalige coach Jae-beom Cho ervan dat hij haar meerdere malen heeft verkracht, van haar zeventiende tot haar twintigste. Na dit voorval heeft de bond de gedragsregels aangescherpt.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan