Na zijn opvallende wereldtitel op de 1500 meter in Inzell staat Thomas Krol opnieuw in de belangstelling van zijn voormalige coach Gerard van Velde. Binnen een week na zijn overwinning werd hij gebeld door een vertegenwoordiger van zijn Team Reggeborgh met de vraag of hij interesse had in een terugkeer. Tegenover De Telegraaf bevestigt Krol dat er gesprekken lopen, maar: "Er is nog niets beslist."

Bij het team van Van Velde zou Krol net als zijn goede vriend Kai Verbij kunnen rekenen op een driejarig contract tot en met de Olympische Spelen van 2022. Er is een ding dat een mogelijke overstap van Krol in de weg staat: zijn contract bij Team Jumbo-Visma. Na afloop van het vorige seizoen tekende de Deventenaar namelijk voor twee jaar bij de formatie van Jac Orie. Het zou voor de eerste keer zijn dat een schaatser van ploeg wisselt terwijl hij over een doorlopend contract bij zijn huidige ploeg beschikt. 

Bij de geel-zwarte brigade stond men dan ook niet te springen toen Krol opbiechtte opnieuw in gesprek te zijn met Reggeborgh. Krol: "Toch heb ik eerlijk gezegd hoe de zaken ervoor staan. Het ligt niet in mijn aard dingen achter iemands rug om te doen. Zo zit ik niet ik elkaar."

Ondanks het openbare geflirt is er nog niets in kannen en kruiken. De 26-jarige specialist dankt zijn superjaar namelijk mede aan de goede begeleiding van Orie en zit om die reden in een spagaat. "Jac Orie is een toptrainer van wie ik vreselijk veel heb geleerd. Hij is er debet aan dat ik een superjaar heb gehad. Dit is een zakelijke en egoïstische afweging. Zo steekt topsport nu eenmaal in elkaar."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.