Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2019

Kodaira en Shinhama boeken zege op 500 meter

Nao Kodaira heeft in Salt Lake City de tweede 500 meter van het wereldbekerweekend op haar naam geschreven. De Japanse schaatsster, die zaterdag ook de eerste 500 meter won, was opnieuw veruit de beste en kwam met een tijd van 36,49 in de buurt van het wereldrecord (36,36) van Sang-Hwa Lee.

Foto : Sander Chamid

Voor Kodaira betekende de overwinning haar 23e wereldbekeroverwinning op rij. Net als zaterdag reed Kodaira tegen Vanessa Herzog, die 36,83 klokte. Dat was de derde tijd, maar daarmee stelde ze wel de eerste plaats in het eindklassement veilig. De Russin Olga Fatkulina was nipt sneller dan Herzog en schaatste naar een tijd van 36,83.

Bij de mannen leverde de laatste 500 meter van het seizoen een overwinning op voor de Japanner Tatsuya Shinhama. De lange sprinter klokte een tijd van 33,79 en was daarmee 0,04 seconde sneller dan zaterdag. Pavel Kulizhnikov, die zaterdag een wereldrecord reed, deed het in de laatste rit met Ruslan Murashov rustig aan uit protest tegen de regels van de ISU. Kulizhnikov is van mening dat de 500 meters tijdens World Cups in beide banen (dus één omloop binnenbaan en één omloop buitenbaan) gereden moet worden.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan