Tickets
Shop
Nieuws 27 mrt 2019

Jing Yu overweegt comeback voor Olympische Spelen in Peking

Voormalig wereldkampioene sprint Jing Yu uit China overweegt terug te komen van haar pensioen om te strijden op de Olympische Winterspelen van Peking in 2022.

Foto : Soenar Chamid

"Ja, het is mogelijk", zegt de 33-jarige Yu tegenover persbureau Xinhua. Ze zat afgelopen weekend als toeschouwer op de tribune bij de nationale afstandskampioenschappen in Changchun. "Ik hou van schaatsen en ik verkeer in goede conditie. Ik denk dat ik het een kans kan geven."

Yu werd wereldkampioene sprint in 2012 en zette wereldrecords neer op zowel de sprintcombinatie als de 500 meter (36,94). Ze behield het wereldrecord in de sprintcombinatie tot Heather Richardson uit de Verenigde Staten het in januari 2013 verbeterde. Het wereldrecord op 500 meter werd in november 2013 verbroken door de Zuid-Koreaanse Sang-hwa Lee (36,36). In 2014 veroverde Yu haar tweede wereldtitel.

De Chinese sprintster heeft echter nog nooit een olympische medaille gewonnen en eindigde in Pyeongchang op een teleurstellende negende plek op de 500 meter. Het afgelopen winterseizoen kwam Yu niet meer in actie. "Of ik kan deelnemen aan de Spelen in Peking? We zullen zien," zegt Yu. "Als de timing goed is en ik voel me goed, dan is het mogelijk. Ik denk dat ik vrij dicht bij Peking zal zijn als ik weer terug kan komen om te concurreren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan