Het volledige deelnemersveld van De Zilveren Bal op vrijdagavond 15 maart is bekend. Hein Otterspeer, Anice Das, Michel Mulder en Kai Verbij hebben zich afgelopen week aangemeld voor de spectaculaire afsluiter van het seizoen in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Mulder is de regerend kampioen van De Zilveren Bal en komt naar Leeuwarden om zijn titel te verdedigen. Otterspeer werd afgelopen januari in Thialf voor de tweede maal Nederlands sprintkampioen en doet op vrijdag voor het eerst mee aan 's werelds snelste schaatsshow.

De Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd tijdens De Zilveren Bal. Zo verschijnen onder andere Letitia de Jong, Dione Voskamp, Gerben Jorritsma, Janine Smit, Pim Schipper, Floor van den Brandt en de kersverse wereldkampioenen junioren Femke Beuling, Femke Kok en Michelle de Jong aan de start.

De eerste internationale topsprinters zijn inmiddels in Friesland gearriveerd. Onder meer Laurent Dubreuil, Angelina Golikova, Yuma Murakami, Nico Ihle, Konami Soga, Akash Aradhya, Daniel Greig en Floris Root verschijnen aan de start.

Tickets zijn hier online verkrijgbaar en aan de kassa van de Elfstedenhal.