Het langebaanseizoen zit er inmiddels op, maar er wordt komend weekend nog wel in andere disciplines geschaatst. Zo rijden de kunstrijders hun WK en komen de junioren shorttrackers in actie op het onofficiële EK.

WK Kunstrijden (20-24 maart)
In het Japans Saitama gaat het WK Kunstrijden de komende dagen verder. Kyarha van Tiel, de enige Nederlandse deelneemster, haalde onlangs de vrije kür niet. Vrijdag wordt de vrije kür voor de vrouwen verreden. Alle informatie over het WK vind je hier.

Junior Europa Cup finale (22-24 maart) & ISU Challenge Series
Vrijdag tot en met zondag komen de shorttrackers (junioren C & D en senioren) in actie tijdens de Junior Europa Cup finale in Rostock. De A- en B-junioren rijden in Rostock de ISU Challenge Series. Deze wedstrijd is de finale van de Star Class Competitie en de Danubia Cup en is tevens het onofficiële EK voor junioren. In Europa bestaan twee internationale competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (de Star Class Competitie waar Nederland aan meedoet) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). De top 8-rijders per leeftijdscategorie worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale (maximaal drie rijders per land). 

Nationale Kunstrij Finale (22-24 maart)
In Utrecht wordt komend weekend de Nationale Kunstrij Finale verreden. Bij deze wedstrijd komen allerlei categorieën aan bod. Bekijk hier het hele programma, het tijdschema en de deelnemerslijst.

Ard en Keessie Bokaal (23 maart)
In wollen trui en op vaste schaatsen proberen de baanrecords op de Jaap Edenbaan aan te vallen. Dat is zaterdag één van de doelen bij de Ard en Keessie Bokaal. Vorig jaar werd deze wedstrijd voor het eerst gehouden en vanwege het enthousiasme bij de deelnemers besloot de organisatie om dit seizoen een tweede editie te houden. Inschrijven is hier mogelijk.

Arie Ravensbergen Bokaal (23 maart)
In Leiden kunnen de shorttrackers zaterdag aan de bak tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal. 
De wedstrijd geldt als traditionele afsluiting van het Leidse shorttrackseizoen voor jeugd tot 14 jaar. De afgelopen jaren groeide de wedstrijd uit tot één van de grootste pupillenwedstrijden van Nederland. Tijdens het toernooi zijn zowel individueel prijzen te winnen als teamprijzen in de categorie relay (aflossingsrace). Kijk hier voor meer informatie.

Klik hier voor de volledige kalender.