De internationale schaatstop sluit het langebaanseizoen dit weekend af met De Zilveren Bal. Voor de shorttrackers staat het NK junioren nog op het programma. En het WK kunstrijden wordt komende week verreden. Kortom, genoeg wedstrijden om te volgen.

NK Schoonrijden (14 maart)
Op donderdag wordt het Nederlands kampioenschap schoonrijden verreden, voor het eerst op de Westfries in Hoorn. Er zullen ruim 40 schoonrijders zich individueel en in paren met elkaar meten in twee categorieën, de A-klasse en de Hoofdklasse. Ieder jaar worden vier gewestelijke kampioenschappen verreden en als afsluiting in maart het NK. De wedstrijd start om 12.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie vind je hier.

De Zilveren Bal (15-16 maart)
's Wereld snelste schaatsshow ter wereld staat dit jaar voor de vierde keer op de kalender. Vrijdag verschijnen onder andere Nico Ihle, Laurent Dubrueil, Angelina Golikova, Floor van den Brandt en Michel Mulder aan de start van de De Zilveren Bal. Een dag later strijden de junioren in de Elfstedenhal om de titel over 100 meter. Vanaf 19.20 uur zijn de races te volgen via een livestream op schaatsen.nl/langebaan. Klik hier voor alle informatie.

WK junioren synchroonschaatsen (15-16 maart)
In Zwitserland houdt Team Illuminettes de Nederlandse eer hoog op het WK synchroonschaatsen. Vrijdag en zaterdag wordt een korte en lange kür verreden, waarna de wereldkampioen bekend is. De wedstrijden zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van de ISU. Voor meer informatie, klik hier.

NK shorttrack junioren (16-17 maart)
Het is echt schaatsweekend in Leeuwarden, na De Zilveren Bal wordt dit weekend het NK shorttrack voor junioren gereden. In drie leeftijdscategorieën worden gestreden om de nationale titels op het 111-meterbaantje. Het toernooi is te volgen via een livestream op schaatsen.nl/shorttrack. Klik hier voor meer informatie.

WK kunstrijden (20-24 maart)
In het Japans Saitama staat komende week het WK kunstrijden op het programma. Kyarha van Tiel maakt haar debuut op het hoogste niveau. Op woensdag rijdt ze haar korte kür en vrijdag wordt de vrije kür verreden. Alle informatie vind je hier.

Kunstrijden (15-17 maart)
Er worden nog twee kunstrijwedstrijden verreden. In Luxemburg is vrijdag tot en met zondag de Coupe du Printemps. Op zaterdag wordt in Dordrecht de Drechtstedenbokaal verreden.

Klik hier voor de volledige kalender.