Bij het WK Kunstrijden in het Japanse Saitama is Kyarha van Tiel er op de korte kür niet in geslaagd zich bij de beste 24 te schaatsen. Met haar score van 41,85 punten eindigde ze als laatste in het deelnemersveld van 40 dames. Het was het eerste optreden van de 18-jarige op het WK bij de senioren.

Van Tiel begon haar oefening goed met een drievoudige lutz, maar even later kwam haar  sprongcombinatie niet goed uit de verf. Ze pakte de draad weliswaar weer op, maar was na haar kür zichtbaar teleurgesteld. Dat bleek ook uit de beoordeling van de jury. Deze gaf Van Tiel slechts 41,85 punten, enkele punten lager dan haar score op het EK in januari en ruim onder haar persoonlijk record uit december.

Na de korte kür gaat Alina Zagitova aan de leiding. De Russische olympisch kampioene behaalde een score van 82,08 en gaat ruim aan de leiding. Kaori Sakamoto uit Japan volgt op de tweede plaats met 76,86 punten, de Kazakse Elizabet Tursynbaeva staat derde met 75,96 punten.

Het Russische koppel Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov heeft na de korte kür de leiding bij het paarrijden. De topfavorieten Vanessa James en Morgan Cipres kwamen na een val slechts uit op plaats zeven. Het Franse duo is dit seizoen nog ongeslagen met onder meer de Europese titel al op zak. James ging onderuit bij de landing na een drievoudige flip. Ze zocht de oorzaak later bij een val tijdens de warming-up. 

Tarasova en Morozov misten vorig jaar net een medaille op de Olympische Spelen van PyeongChang en pakten zilver bij de WK. Met 81,21 boekten ze een wereldrecord voor de korte kür. Het Chinese koppel Sui Wenjing en Han Cong volgt met 79,24. Donderdag volgt de vrije kür.