Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 07 mrt 2019

Dilemma's met Robin Groot: 'Ik ben echt een koukleum'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Robin Groot.

Bio
Naam: Robin Groot
Geboortedatum: 12-01-2001
Geboorteplaats: Alkmaar
Ploeg: RTC Noordwest
Bijzonder: Groot won tijdens het WK Junioren in Baselga di Piné drie medailles. Als eerstejaars A-juniore pakte ze zilver op de 3000 meter en op de ploegenachtervolging. Daarnaast veroverde ze een bronzen medaille op de mass start. In het algemeen klassement viel ze met de vierde plek net buiten het podium.
Instagram: @robingroot_

Dilemma's
1500 of 3000 meter
"Dat is meteen een lastige. Ik denk dat ik dan voor de 3000 meter kies, omdat die dit jaar het beste voor mij heeft uitgepakt. Ik ben op die afstand Nederlands kampioen geworden en werd op het WK tweede. De 1500 meter is ook leuk als het goed gaat en de 1000 meter gaat me ook prima af. Wat dat betreft ben ik wel echt een allrounder."

Zilver op de 3000 meter, zilver op de ploegenachtervolging of brons op de mass start
"Zilver op de drie kilometer! Ik had nooit verwacht dat ik dit jaar al tweede van de wereld kon worden. De meiden waar ik tussen stond (Ragne Wiklund en Karolina Bosiek) zijn supergoed. Dat ik maar 0,23 seconden achter de winnares (Wiklund) zat, was voor mij echt een verrassing."

Wereldkampioen allround of wereldkampioen op één afstand
"Op dit moment zeg ik wereldkampioen allround, omdat je dan over vier afstanden kan zeggen dat je de beste bent. Volgend jaar krijg ik nog een kans om wereldkampioen te worden bij de junioren, dus dat is wel een doel. Als ik bij de senioren zit, denk ik dat ik liever wereldkampioen word op één afstand."

Mass start of ploegenachtervolging
"Ik vind ze allebei heel leuk, maar ik denk dat ik toch voor de mass start ga. Het is een leuk spelletje en je weet nooit hoe het eindigt. Ik heb er dit seizoen twee gereden tijdens de Junior World Cups en heb ze alle twee gewonnen. Helaas ging het op het WK anders dan verwacht. De ploegenachtervolging heb ik dit jaar voor het eerst gereden en is ook leuk om te doen!"

WK Junioren of NK Afstanden bij senioren
"Dan ga ik voor het WK Junioren, omdat ik deze maar twee jaar kan rijden. Als je senior wordt, kan je elk jaar nog meedoen aan de NK Afstanden. Dat ik in december mee mocht doen aan de NK Afstanden in een vol Thialf vond ik zó'n leuke ervaring; dat hoop ik de komende jaren ook mee te mogen maken!"

Buiten schaatsen of overdekt
"Overdekt, want ik hou niet zo van de kou. Ik ben echt een koukleum, heb het heel snel koud. Sommige mensen zeggen weleens voor de grap: 'waarom zit jij überhaupt op schaatsen?' Het is gaaf om een keer in -17 graden een wedstrijd te rijden, maar ik rijd toch liever overdekt."

Wereldkampioen of wereldrecord
"Een wereldrecord rijden is heel vet, maar dat kan altijd nog verbeterd worden. Als je wereldkampioen wordt, blijft dat voor altijd in de boeken staan en heb je bovendien een mooie medaille om je nek."

Spreken of zwijgen
"Spreken. Ik praat veel, soms iets teveel. Mensen zeggen weleens: 'jeetje wat praat je veel, heb je een leuke dag gehad?' Ik ben eigenlijk nooit stil nee."

Instagram of Snapchat
"Vroeger had ik sowieso Snapchat gezegd, maar de laatste tijd vind ik Instagram leuker. Ik vind het leuk om zelf foto's te plaatsen en te kijken wat anderen op hun account zetten. Snapchat doe ik de laatste tijd wat minder."

Dit bericht bekijken op Instagram

Hii 😄✨

Een bericht gedeeld door Robin Groot (@robingroot_) op

Zingen of dansen
"Zingen! Dansen is niet helemaal mijn ding. In deze periode pak ik wel wat feestjes mee en dan dans ik natuurlijk wel, maar het is niet dat ik erop let. Als ik in een gekke bui zit, vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld in de auto met vriendinnen te zingen."

Zelf koken of uit eten
"Sowieso uit eten. Ik woon nog bij m'n ouders en ik vind het heerlijk om verwend te worden. Als ik uit eten ga met m'n ouders of met vriendinnen, trek ik graag leuke kleding aan."

Online shoppen of in de winkel kopen
"In de winkel, vooral omdat ik het gezellig vind om dat met vriendinnen te doen. Helaas heb ik er niet zo heel veel tijd voor, dus koop ik regelmatig online kleding."

Kwartier voor de spiegel of snel van huis
"Langer dan een kwartier voor de spiegel, haha! Nee, het valt wel mee hoor, maar ik vind het wel fijn om er goed uit te zien als ik het huis uit ga. Ik heb namelijk wel wat tijd nodig om uit te zoeken wat ik aan wil gaan doen. Ik ga ook nooit zonder make-up en m'n haar gedaan te hebben de deur uit. Voor een wedstrijd wil ik er ook altijd goed en fris uit zien, zodat ik het gevoel heb van: nu kan ik er vol voor gaan. Voor een training maakt het me niet zoveel uit, dan ga ik heel vaak zonder make-up."

Concert of festival
"Festival. Ik ben niet zo van de concerten. Ik had een keer kaartjes voor het concert van The Weeknd, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat ik een wedstrijd moest rijden. In mijn dorp (Broek op Langedijk) is er elke zomer een leuk festival: Indian Summer. Dat is altijd heel gezellig en daarbij is er veel verschil qua muziek, dat maakt het leuk."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Vroeg naar bed, want lang opblijven kan ik niet. Als ik 's avonds op de bank lig, val ik half in slaap. Wat dat betreft ben ik net mijn moeder, haha. Ik vind het wel fijn als ik iets aan mijn dag heb en dat ik op een bepaald tijdstip wakker word."

Film of serie
"Ik kijk alleen maar series, ik zit altijd middenin drie, vier series tegelijkertijd. Het fijne aan een serie is dat je een verhaallijn hebt en dat je door kan kijken. Een film is vaak na anderhalf uur alweer afgelopen. Momenteel kijk ik naar The Vampire Diaries. Ik heb niet echt een favoriete serie."

Strand of water
"Ik woon vlakbij de Noordzee, dus ik ga geregeld naar het strand om te zonnen. Ik ben niet zo'n zwemmer."

Hond of kat
"Hond, omdat we er thuis eentje hebben. Het is een Markiesje en ze heet Dusty. Die naam heb ik zelf verzonnen toen ik klein was. Hoe ik daarop ben gekomen? Volgens mij heb ik gewoon op internet wat namen opgezocht en kwam ik bij deze naam uit."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan