Tickets
Shop
Nieuws 23 mrt 2019

Clean sweep voor junioren C op 500 meter

De Nederlandse shorttrackers hebben op de tweede dag van de Junior Europa Cup finale wederom eremetaal veroverd. Zaterdag stond de 500 meter op het programma en bij de junioren C leverde die afstand zelfs een clean sweep op.

Bij de junioren D kwam Angel Daleman ten val in de finale en finishte als laatste. Bij de heren werd Pelle Bolsius tweede in de C-finale. De C-junioren Jenning de Boo, Niels Bergsma en Ted Dalrymple zorgden voor een geheel oranje podium op de kortste afstand. De Boo hield zijn teamgenoten ruim achter zich. Bij de vrouwen won Diede van Oorschot de B-finale en daarin werd Zoë Deltrap derde. 

Tineke den Dulk veroverde haar tweede gouden medaille van dit weekend. In de B-finale ging de overwinning naar Emma van Zuijlen. Bij de mannen kwam Koen Slootweg met voorsprong als eerste over de meet. Kay Huisman kreeg een penalty in de halve finale en schreef vervolgens de C-finale op zijn naam.

Bij de junioren B ging Georgie Dalrymple er als een speer vandoor en werd niet meer bijgehaald. Xandra Velzeboer schoof op van plek vier naar het zilver. In de B-finale eindigde Anne Floor Otter als derde. Bij de mannen ging Jens van 't Wout vol in de aanval, maar kwam ten val en finishte als laatste. De Let Reinis Berzins kreeg echter een rode kaart en zo ging het brons alsnog naar Van 't Wout. In de B-finale ging Hessel van Berkum onderuit na een inhaalpoging en Zeno de Boer eindigde op plek drie in de C-finale.

Esther Gijsbers probeerde in de finale van de A-junioren uit alle macht naar voren te rijden en kwam daarbij in contact met de Hongaarse Anna Turi. Beide vrouwen doken de kussens in en Gijsbers werd bestraft met een penalty. Marijn Wiersma gleed in de B-finale onderuit na een actie van Ilaria Cotza. De Italiaanse kreeg een diskwalificatie. Sven Roes knokt zich in B-finale naar de tweede plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan