Sui Wenjing en Han Cong hebben in het Japanse Saitama de wereldtitel bij het kunstrijden veroverd. Het Chinese paar, winnaar van zilver op de Winterspelen, maakte in de Super Arena het verschil met een indrukwekkende vrije kür.

De zege was verrassend, omdat het seizoen voor de twee vooral in het teken stond van blessures. "Het is moeilijk geweest'', zei Wenjing naderhand. "We hebben veel problemen gehad. Onze coaches hebben ons weer op het goede spoor gebracht. Dit is de beloning voor ons allemaal."

Het podium bestond verder uit Russische koppels. Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov eindigden als tweede, voor Natalia Zabiiako en Alexander Enbert. Tarasova en Morozov hadden na de korte kür nog de leiding.

Mannen
Nathan Chen staat bij de mannen na de korte kür aan de leiding. De 19-jarige Amerikaan werkte zijn oefening foutloos af en werd beloond met een score van 107,40 punten. Daarmee heeft de titelverdediger al een aanzienlijke voorsprong op zijn landgenoot Jason Brown (96,81). De Japanse tweevoudig olympisch kampioen Yuzuru Hanyu is halverwege de nummer drie: 94,87.

Voor de ogen van 18.000 thuisfans maakte topfavoriet Hanyu in het begin van zijn oefening een fout die hij niet meer te boven kwam. Zaterdag moet hij dus in de vrije kür een achterstand van meer dan 12 punten zien goed te maken in de jacht op een derde wereldtitel.

Door ANP - Laatste update op 21 mrt 2019 om 14:21