Vanaf komend seizoen rijdt Bart Hoolwerf voor Team AB Vakwerk. Ploegleider Roy Boeve is blij met de komst van de jonge marathonschaatser. “Bart is geen doorsnee rijder. Hij is een groot talent, iemand die opvalt. Dat past binnen onze ploeg. Bij AB Vakwerk horen rijders die iets bijzonders hebben, die zich weten te onderscheiden. Dat doet Bart.”

Dat Hoolwerf een groot talent is, bewees hij al door het winnen van het ONK op de Weissensee in 2018. Daarnaast behaalde hij meerdere overwinningen op kunstijs én won hij het witte pak als winnaar van het jongerenklassement van het afgelopen seizoen.

De 21-jarige Hoolwerf komt over van Team Okay Fashion & Jeans/Interfarms, waar hij drie jaar voor reed. "Die tijd is mij erg goed bevallen, maar door omstandigheden moest ik opzoek naar een nieuwe ploeg. AB Vakwerk was dé ploeg waar ik voor zou willen rijden", vertelt hij. 

"Dit is een mooie ploeg. Ze rijden altijd met een plan, en daar houden ze zich ook aan. Dat zal voor mij wel wennen worden. Ik ben gecharmeerd van de manier waarop ze rijden. Ik wil mij als sprinter nog meer ontwikkelen en bij AB Vakwerk kan dat heel goed. In de ploeg zitten mannen met veel ervaring, waar ik een hoop van wil en kan leren."

Ook teammanager Teun Breedijk is blij dat Bart de ploeg komt versterken. "Hij weet al wat winnen is, en wij willen hem nog verder ontwikkelen en beter maken." Bij AB Vakwerk komt Bart in de ploeg bij onder meer zijn broer Evert en neef Willem Hoolwerf.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.