Liefhebber moet je zijn als je gaat inlineskaten onder de bijzondere weersomstandigheden van afgelopen zaterdag tijdens de allereerste 6 Inline Challenge. Spartaans worstelen tegen de wind in en 'vol gas' van de wind af.

De skate-estafette is een initiatief van de mensen achter 24KiKa, dat jaarlijks in september plaatsvindt op Flevonice. Waar de organisatie normaal gesproken zorgt voor een perfecte aankleding bleef dit keer alles in de 'kast'. Uit veiligheidsoverwegingen bleven de tenten, reclamemateriaal, beachvlaggen en de wedstrijdboog vanwege de wind keurig opgeborgen. Ondanks de lastige omstandigheden verschenen maar liefst zestien solorijders aan de start, naast de overige teams die in samenstelling varieerden van twee tot zes deelnemers.

De diversiteit van de skaters was groot en dat zorgde voor een hoop gezelligheid. Van NK-medaillist Elsemieke van Maaren van Team Palet, oude marathoncracks als Gretha Smit en André Klompmaker tot de Biddinghuizer ladies. Na de finish draaide de dj in de stralende zon zijn muziek en genoot iedereen van een verdiend drankje en de barbecue.

De meeste rondes werden gereden door Team Haico Bouma, die maar liefst 72 rondes van bijna drie kilometer volbrachten, gevolgd door respectievelijk de International Lowriders Coalition en Pieters Zondagschool. De winnende solist was André Klompmaker gevolgd door René de Leeuw en Jan Klompmaker. Zij kregen uit handen van de organisatie mooie bekers als aandenken. De tweede editie staat volgend jaar gepland op zaterdag 6 juni.

Klik hier voor volledige uitslag.