Denis Yuskov verloor afgelopen maart zijn wereldrecord aan Kjeld Nuis, maar is niet van plan om zich daar zomaar bij neer te leggen. De 29-jarige Rus hoopt tijdens de WK Afstanden in Salt Lake City zijn record op de 1500 meter terug te pakken, al weet hij dat het niet eenvoudig gaat worden. "Niets is onmogelijk."

Yuskov, die zelf niet zijn beste seizoen kende, weet dat het breken van een wereldrecord van veel factoren afhangt. Eén van die factoren is de ligging van de ijsbaan en de eigen vorm. Daarnaast heeft hij te maken met concurrenten, waaronder tweevoudig olympisch kampioen Nuis. "Ik heb Kjeld vaker verslagen dan hij mij, maar ik ga verder niet in op de onderlinge scores", aldus Yuskov tegenover VK.com.

De Rus had vroeger - toen hij nog allrounder was - als doel om een andere Nederlander, Sven Kramer, te verslaan op de 5000 meter. Die onderlinge strijd is er in de jaren daarna weinig van gekomen, omdat Yuskov zich ging specialiseren op de 1500 meter. "Dit jaar ben ik van plan om weer eens een poging op de 5000 meter te wagen. We zullen zien hoe dat gaat. Nee, Kramer moet zich zeker niet aangevallen voelen."