Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2019

Waar kan ik de wedstrijden komend weekend volgen?

In aanloop naar de WK Afstanden in Inzell rijden de schaatsers nog een wedstrijd in Hamar. Hier wordt de vijfde World Cup van het seizoen gehouden. Ook de shorttrackers mogen weer aan de bak. In Dresden rijden zij de vierde World Cup. Verder mogen de junioren hun talenten laten zien op het NK.

Foto : Soenar Chamid

ISU World Cup 5 (1 t/m 3 februari)
Een bont gezelschap reist komend weekend af naar Hamar voor de vijfde World Cup van het seizoen. Grote namen als Sven Kramer, Patrick Roest, Antoinette de Jong en Ireen Wüst ontbreken in de selectie. Zij kiezen een andere route richting de WK Afstanden, die slechts een week later op het programma staan. De World Cup is live te volgen via NOS.nl. Vrijdag vanaf 15.15 uur, zaterdag vanaf 14.45 uur en zondag vanaf 16.10 uur. Op televisie zijn vrijdag vanaf 00.11 uur de samenvattingen te zien. Op zaterdag en zondag zendt de NOS de wedstrijden uit (zaterdag vanaf 14.45 uur en zondag vanaf 16.10 uur) Voor meer informatie over de World Cup kun je hier terecht.

ISU World Cup 4, Shorttrack (1 t/m 3 februari)
Dresden vormt het decor voor de eerste World Cup in het nieuwe jaar voor de shorttrackers. Bondscoach Jeroen Otter heeft veel jonkies meegenomen om ervaring op te doen, maar ook de toppers zijn van de partij om hun positie in het klassement te handhaven of te verbeteren. De wedstrijd is live te zien via de ISU, maar zaterdag en zondag ook op de NOS. Voor meer informatie kun je hier terecht.

NK Junioren A/B/C Allround, Afstanden & Mass Start (1 t/m 3 februari)
Tijdens dit gecombineerde toernooi wordt de NK Allround (500, 1500, 1000 en 3000 meter of 5000 meter voor heren junioren A) verreden en zijn er voor de junioren A en B tegelijkertijd nationale afstandstitels te behalen op de 500, 1000 en 1500 meter en massastart. De junioren C rijden een 500 en 1500 meter en teamsprint. Het NK is een belangrijk kwalificatiemoment voor het WK Junioren in Baselga di Piné. De Nederlands kampioenen bij de A's plaatsen zich direct, de overige rijders worden aangewezen door de selectiecommissie. Kijk hier voor meer informatie.

KNSB Cup 5, Shorttrack (2 februari)
In Nijmegen vindt komende zaterdag de vijfde KNSB Cup plaats voor de shorttrackers. Deze wedstrijd is live te zien op schaatsen.nl.

Overige wedstrijden
Verder is er dit weekend een shorttrackwedstrijd in Trento, de Nocolodi Trophy, kunstrijdwedstrijd in Egna, de Egna Dance Trophy, en in Rouen is er een synchroonwedstrijd, de French Cup. Daarnaast zijn er kunstrijdwedstrijden in Nederland: de Willem II Bokaal en de Artistic Skate 2.

Flevobokaal masters 5 (5 februari)
Op dinsdag 5 februari wordt er op Flevonice de vijfde Flevobokaal voor masters gehouden. Vanaf 18.00 uur starten de eerste categorieën en om 20.40 uur de laatste. Kijk hier voor meer informatie.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan