Winterse omstandigheden in Nederland en dat houdt in: lekker veel schaatsen. Deze week staan er weer veel wedstrijden op de agenda, waaronder het EK Kunstrijden, het KPN NK Allround & Sprint en de KPN Grand Prix op de Weissensee.

ISU EK Kunstrijden (23-27 januari)
Voor de kunstrijders is het EK Kunstrijden in Minsk het eerste grote toernooi van het seizoen. Kyarha van Tiel en Thomas Kennes zullen namens Nederland de finale proberen te halen. Van Tiel is op woensdag en vrijdag aan de beurt, Kennes op donderdag en zaterdag. Wie er nog meer meedoen, vind je hier. Via deze livestream kun je het EK volgen of via Eurosport.

KPN NK Allround & Sprint (26-27 januari)
Voor de langebaanschaatsers is komend weekend de laatste kans om voor de nationale titels te gaan. Tijdens het KPN NK Allround & Sprint in Thialf worden zaterdag en zondag bepaald wie er Nederlands kampioen worden en wie de laatste tickets pakken voor het WK Allround in Calgary en het WK Sprint in Heerenveen. Het voorlopige tijdschema, deelnemers en uitslagen vind je allemaal hier. De wedstrijden zijn live te volgen via de NOS en via nos.nl/sport.

KPN Grand Prix - Aart Koopmans Memorial (24 januari)
De eerste wedstrijd op de Weissensee staat op donderdag gepland: om 9.00 uur beginnen de vrouwen en om 12.00 uur is het de beurt aan de mannen. De Aart Koopmans Memorial, die de afgelopen twee jaar wegens slechte weersomstandigheden niet doorging, is rechtstreeks te volgen via de 'uitzending' op schaatsen.nl/marathon met het liveblog, livebeelden en het verslag van de wedstrijdspeaker. Doorkomsten en tussentijds de wedstrijd te volgen via www.livemarathon.nl.

ISU WK Junioren Shorttrack (25-27 januari)
In Montréal strijden de junioren shorttrackers van 25 tot en met 27 januari om de mondiale titels. Het WK bij de junioren wordt dit jaar voor het eerst zonder allroundklassement verreden. Er worden enkel medailles uitgereikt voor de individuele afstanden en de relay. Check hier wie er namens Nederland meedoen aan het WK. Kijk hier voor meer informatie.

ISU Junior World Cup 2 (26-27 januari)
De junioren mogen dit weekend weer aan de bak bij de Junior World Cup in Helsinki. Namens Nederland reizen er vijf heren en vijf vrouwen af naar de Finse hoofdstad. Check hier voor meer informatie.

KPN ONK Marathon (26 januari)
Zaterdag 26 januari wordt het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee verreden. Om 8.00 uur bijten de vrouwen het spits af, terwijl de mannen om 12.30 uur aan de beurt zijn. Deze wedstrijd is rechtstreeks te volgen via de 'uitzending' op schaatsen.nl/marathon met het liveblog, livebeelden en het verslag van de wedstrijdspeaker. Doorkomsten en tussentijds de wedstrijd te volgen via www.livemarathon.nl.

KPN Grand Prix 2 - Jumbo Cup (28 januari)
De tweede KPN Grand Prix wordt op maandag verreden. Vanaf 10.30 uur starten de vrouwen; de mannen beginnen om 13.00 uur. Ook deze wedstrijd is rechtstreeks te volgen via de ‘uitzending’ op schaatsen.nl/marathon met het liveblog en livebeelden. Doorkomsten en tussentijds de wedstrijd te volgen via www.livemarathon.nl. Kijk hier voor meer informatie.

Vanavond staat de Flevobokaal voor masters op het programma, deze stond in de vorige 'Waar kan ik het schaatsen volgen?'

Klik hier voor de volledige kalender.