Tickets
Shop
Nieuws 15 jan 2019

Van den Brandt wint eerste wedstrijd om Sprint League

Op de Uithof in Den Haag heeft Floor van den Brandt zaterdag de eerste wedstrijd om de Sprint League gewonnen. Bij de heren zegevierde Stef Brandsen na drie afstanden.

Foto : Sander Chamid

De Sprint League is sinds dit seizoen een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De reeks van vier bestaat naast deze eerste wedstrijd verder uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint / Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd De Zilveren Bal op vrijdag 15 maart in Leeuwarden. De beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich rechtstreeks voor De Zilveren Bal.

Van den Brandt reed ongeslagen naar de overwinning in Den Haag. In het klassement bleef ze voor Dione Voskamp, Moniek Klijnstra en Anice Das. Voskamp verbeterde het baanrecord voor neo-senioren op de 100 meter (10,74). Bij de heren begon Brandsen met een derde plek op de 100 meter, maar won daarna de 300 en 500 meter. Op de 300 meter noteerde hij een baanrecord (23,40). Brandsen versloeg Thijmen Polman en Remon van de Velde in het eindklassement.

Bij de junioren B ging de winst naar Isabel Grevelt en Stephan Clazing. Grevelt schreef alle afstanden op haar naam (de 300 meter in een baanrecord van 25,90) en bleef in het klassement ruim voor Sacha van der Weide en Annebet Dekker. Bij de heren zat het dichterbij elkaar. Clazing won de 100 meter en werd vervolgens twee keer tweede. Hij hield net genoeg marge in de rangschikking om Pim Stuy en Jeroen de Kroon achter zich te houden.

Klik hier voor alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan