Na ruim tien jaar komt er een einde aan het merk mkbasics.nl in het dames marathonschaatsen. De laatste drie jaar was het hoofdsponsor van de Mia ladies, het team van Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en Dieuwertje van Kalken en coach Jan Martien van de Wetering.

Daarmee komt er een einde aan een bijzondere reeks. mkbasics.nl was de langst zittende sponsor in het marathonschaatsen. "Het is natuurlijk erg jammer", reageert coach Van de Wetering, die het nieuws zondag kreeg. "Maar ik denk dat we vooral dankbaar moeten zijn dat een bedrijf zo lang in het schaatsen heeft geïnvesteerd en ook geloofde in onze filosofie." Het team boekte vele successen. Alleen al in de afgelopen drie jaar, onder zijn leiding, won het team de Alternatieve Elfstedentocht, het NK op natuurijs en vele natuur- en Cupwedstrijden.

Team blijft bij elkaar
Van de Wetering kijkt echter alweer vooruit. "We hebben net als team bij elkaar gezeten om het te bespreken. En eigenlijk zijn we vol vertrouwen dat we een nieuwe sponsor aan ons kunnen binden. Het geeft eerlijk gezegd ook weer energie om er mee aan de slag te gaan. We hebben tegen elkaar uitgesproken dat we bij elkaar zullen blijven als team en we kijken er naar uit om na te denken over hoe we als team kunnen verbeteren en nog professioneler kunnen worden."

Net als de teamleden blijft de hele structuur met suppliers, co-sponsoren en management rondom het team overeind. "We zijn ervan overtuigd dat een schaatsteam meer kan zijn dan een logo op een pak", zegt manager Diederik Hol. "Er zijn zoveel kansen te verzilveren als het onderdeel is van een brede strategie. We hebben een team van meiden die dit ook echt in zich hebben en zich op allerlei manieren kunnen verbinden met fans, bedrijven en medewerkers."

Het schaatspeloton bevindt zich momenteel op de Oostenrijkse Weissensee. Woensdag staat de Alternatieve Elfstedentocht op het programma. Van de Wetering: "De eerste drie wedstrijden hier hebben we op het podium gestaan. Een beter moment om ons te laten zien kan er niet zijn."