Tickets
Shop
Nieuws 25 jan 2019

Junioren komen eerste dag op WK Shorttrack goed door

De Nederlandse junioren zijn de voorrondes op het WK Shorttrack in Montréal goed doorgekomen. Eén van de weinige smetjes op de eerste dag was de uitschakeling van de relayvrouwen, die zich niet bij de beste twee uit hun heat wisten te nestelen. De relaymannen plaatsten zich daarentegen overtuigend voor de halve finales.

Foto : Sander Chamid

Anne Floor Otter, Marijn Wiersma en Xandra Velzeboer plaatsten zich allemaal voor de halve finale op de 1500 meter. Bij de heren haalde alleen Sven Roes de halve finale, weliswaar als één van de tijdsnelsten. Jens van't Wout liep de halve finale op één duizendste van een seconde mis. Ook Bram Steenaart miste de volgende ronde.

Georgie Dalrymple en Velzeboer plaatsten zich op de 500 meter voor de heats, Marijn Wiersma werd in de voorrondes uitgeschakeld. De broertjes van't Wout (Jens en Melle) plaatsten zich samen met Bram Steenaart voor de heats op de 500 meter. 

Op de 1000 meter plaatsten Dalrymple, Velzeboer en Wiersma zich voor de heats, net als Steenaart en Roes bij de heren. Melle van 't Wout haalde de volgende ronde niet.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan