Er staat weer een mooi schaatsweekend voor de deur. Met het EK Shorttrack in Dordrecht en het EK Allround & Sprint in Collalbo kan men het hele weekend genieten van topsport. Daarnaast is er ook nog een KPN Marathon Cup in Heerenveen. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

EK Shorttrack (11 t/m 13 januari)
Het EK Shorttrack vindt dit jaar plaats in Nederland. Dordrecht is net als vier jaar geleden het decor van het Europese kampioenschap. Helaas zonder Sjinkie Knegt, maar wel met de Nederlands kampioenen Daan Breeuwsma en Lara van Ruijven. Ook olympisch kampioen Suzanne Schulting is van de partij. De wedstrijden zijn inmiddels al uitverkocht, voor degenen die naar Dordrecht gaan: de deuren gaan 1,5 uur voor de eerste wedstrijd open. Uiteraard zijn de wedstrijden via de NOS live te volgen. Voor meer informatie kun je hier terecht. 

EK Allround & Sprint (11 t/m 13 januari)
Van vrijdag tot en met zondag vinden de ISU EK Allround & Sprint plaats in Collalbo. Net als twee jaar geleden (toen in Heerenveen) worden de toernooien gecombineerd. Op dag 1 beginnen de allroundvrouwen en de sprintmannen aan hun toernooi, op dag 2 is het de beurt aan de allroundmannen en de sprintvrouwen. De wedstrijden zijn live te volgen bij de NOS en ook via nos.nl/sport. Voor meer informatie kun je hier terecht.

KPN Marathon Cup 10 (12 januari)
Het marathonpeloton strijkt komend weekend neer in Heerenveen, waar de tiende KPN Marathon Cup wordt gereden. De regiotop mag als eerste om 17.00 uur, gevolgd door de beloften om 17.45 uur. De Topdivisie begint om 19.15 uur met eerst de vrouwen en om 20.30 uur de mannen. Kijk hier voor meer informatie.

Sprint League Pure Sprint/Supersprint (12 januari)
In Den Haag staat komend weekend de Sprint League Pure Sprint/Supersprint op het programma. De Sprint League is sinds dit seizoen een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale De Zilveren Bal. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden. Kijk hier voor meer informatie over deze wedstrijd.

Mentor Cup (8 t/m 12 januari)
In Torun, Polen neemt Niki Wories deel aan de Mentor Cup. Bij de junioren komen Chelsea Verhaegh en Linden van Bemmel in actie. Kijk hier voor meer info.

Bokaal 3 - Martinibokaal & Artistic Skate 1 (12 & 13 januari)
Ook in Groningen en Hoorn zijn er dit weekend kunstrijdwedstrijden: de Martinibokaal en de Artistic Skate 1.

Klik hier voor de volledige kalender.