Maar liefst drie Nederlandse shorttrackers mochten afgelopen weekend op de hoogste trede van het StarClass-podium stappen. In het Italiaanse Bergamo wonnen Emma van Zuijlen, Marijn Wiersma en Georgie Dalrymple in hun categorie het klassement.

De junioren A en senioren reden samen hun wedstrijden, maar er zijn wel gescheiden klassementen. Emma van Zuijlen pakte bij de senioren het eindklassement. Marijn Wiersma won goud op de 1000 meter en pakte een zilveren medaille op de 1500 meter. In het eindklassement bleef ze bij de A-junioren voor Erika Lindgren uit Zweden en Gloria Ioriatti uit Italië.

Bij de heren wisten in dezelfde categorie twee Nederlanders eremetaal in de eindklassering te pakken. Er was zilver voor Sven Roes en brons voor Bram Steenaart. Op de afstanden pakten Roes goud en zilver (1500 en 1000 meter) en Steenaart won de 500 meter. De eindoverwinning ging daar naar de Italiaan Luca Spechenhauser. Bij de senioren eindigde Kay Huisman als derde in de eindklassering.

Georgie Dalrymple haalde bij de B-junioren het goud binnen, voor Viola De Piazza uit Italië en Caroline Murphy uit Luxemburg. De rijdster van RTC Noord/Wadro kwam begin februari nog uit op de World Cup in Dresden. In Bergamo reed Dalrymple geen volledig toernooi, maar haar zeges op de 500 en 1500 meter waren genoeg voor de winst in het eindklassement.

Bij de heren was er zilver voor Jens van 't Wout. Hij moest Diané Sellier uit Frankrijk voor zich dulden, maar hield Augustin Géré uit Luxemburg voor zich. Van 't Wout schreef de 1500 meter op zijn naam en veroverde brons op de 500 meter.

Klik hier voor de uitslagen per afstand en de volledige klassementen.