Schaatsers en inlineskaters houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is.

De meeste plaatjes komen natuurlijk uit het 'witte' Inzell, waar afgelopen week de WK Afstanden werden gehouden. Heather Bergsma nam zoontje Brent mee door het landschap en zag vervolgens manlief Jorrit wereldkampioen worden op de 10 kilometer.

Dit bericht bekijken op Instagram

No panoramic view here... 💙

Een bericht gedeeld door Heather Bergsma (@heatherbergsma) op

Lotte van Beek moest het in Inzell doen met een reserveplek. Hoewel ze graag in actie had willen komen, vermaakte ze zich zo te zien prima in de sneeuw!

Dit bericht bekijken op Instagram

I ❄️ Inzell! #Rustdag

Een bericht gedeeld door Lotte van Beek (@lottevbeek) op

Voor Ireen Wüst was de wereldtitel op de 1500 meter haar mooiste. Ze droeg de titel op aan 'Buuf' en gaf haar gouden medaille aan de dochter van Paulien van Deutekom. Team Nuyt, de vriendinnengroep van Wüst en Van Deutekom, was aanwezig in Inzell om Wüst aan te moedigen en te ondersteunen. Daarnaast hoopten ze geld op te halen ter onderzoek naar longkanker (zie Facebook-pagina voor meer informatie).

Rintje Ritsma filmde Erben Wennemars tijdens de race van Kjeld Nuis op de 1000 meter. Of hij het rustig hield? Oordeelt u zelf maar.

Dit bericht bekijken op Instagram

@erbenwennemars rusthuuuuuuuuug

Een bericht gedeeld door Rintje Ritsma (@rintjeritsma) op

Een succesvol WK voor de rijders van Gewest Fryslân. Janine Smit (wereldkampioen teamsprint), Sanneke de Neeling (8e op de 1000 meter) en Melissa Wijfje (6e op de 1500 meter) verzekerden zich van de A-status. Wijfje schijnt momenteel aan het oefenen te zijn hoe ze het beste kan juichen.

Sven Kramer pakte in Inzell zijn 20e wereldtitel. Dat deed hij op de ploegenachtervolging, samen met Douwe de Vries en Marcel Bosker.

Dit bericht bekijken op Instagram

#20 ➡️

Een bericht gedeeld door sven kramer (@svenkramer) op

Carien Kleibeuker nam op het WK afscheid van schaatsen op het hoogste niveau. Of toch niet?

Esmee Visser baalde dat ze de 5000 meter niet had gewonnen. Niet alleen omdat ze goud misliep, maar ook omdat ze een chocoladepop misliep. Visser hoefde van dat laatste niet lang te treuren. Ze kreeg er alsnog één.

De Hongaar Sandor Shaolin Liu stal de show in Turijn. Letterlijk of figuurlijk?

De junioren bereiden zich in Baselga di Piné voor op het WK. Wouter van der Ploeg, assistent-coach, nam de junioren mee het 'andere' ijs op.

Dit bericht bekijken op Instagram

Nog even oefenen voor komend weekend.

Een bericht gedeeld door Wouter van der Ploeg (@woutervdploeg) op

Annouk de Rijk is er klaar voor. Zij gaat in Zweden de strijd aan met Linda Bouwens. Wie gaat er winnen?