De Nederlandse shorttrackploeg heeft zich op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) geplaatst voor de finale op de mixed relay. De eindstrijd van het teamonderdeel staat vrijdag op het programma.

Het relayteam, bestaande uit Michelle Velzeboer, Yael Prenger, Zeno de Boer en Jesse Speijers, nam vanaf de start de leiding en hield deze vast tot halverwege de race. De Russische ploeg reed op de tweede plek en hanteerde onderweg een ander aflossingsmoment. Tweemaal nam Rusland de koppositie over na een wissel van Oranje. De eerste keer werd de leiding weer teruggepakt, maar de Russen kwamen uiteindelijk met voorsprong als eerste over de meet voor Nederland.

Op de 500 meter wist Michelle Velzeboer de A-finale te bereiken. In de halve finale gooide de 15-jarige shorttrackster er een mooi inhaalactie uit waardoor ze van plek vier naar plek twee reed. In de eindstrijd startte ze vanaf de vierde positie en lukte het niet om naar voren te schuiven. Velzeboer pakte maandag meteen een bronzen medaille op de 1500 meter en ging zonder al teveel verwachtingen de 500 meter in, wat niet haar sterkste afstand is.

Yael Prenger schopte het op de kortste afstand tot de kwartfinales. Bij de mannen behaalde Zeno de Boer ook een finaleplaats. Na een goede kwartfinale en halve finale ging hij daarin van start op plek vijf. Gedurende de rit slaagde hij er niet in om naar voren te rijden. Jesse Speijers strandde in de heats. Op vrijdag staat de 1000 meter nog op het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.