Jessica Merkens maakt komende winter de overstap naar Team Speelman-Haak. Ze neemt in de ploeg van Gerben de Ruiter en Daniëlle Bekkering de plaats in van Loes Adegeest, die zich meer gaat focussen op het wielrennen.

Na een periode van zes jaar maakte Merkens begin febuari al bekend de formatie van Team Mastermind te gaan verlaten. In het rood-blauwe pak snelde ze naar twee podiumplaatsen in de nationale marathoncompetitie. "Ik ben super dankbaar voor mijn tijd bij Mastermind, maar ik wilde nu iets heel anders", vertelt ze. 

De gesprekken met de ploegleiding van Speelman-Haak liepen vervolgens heel positief, en haar nieuwe ploeg was gevonden. "Ik ben superblij met deze overstap. Van gesprek met Gerben en Daniëlle kreeg ik veel energie. Ik denk dat dat een goed teken is. Ik heb heel veel zin om te leren van de ervaringen van een ploegleider uit het wielrennen en iemand die enorm succesvol is geweest tijdens haar marathoncarrière."

Samen met Janneke Ensing, Janet Beers en Vera Otten zal Merkens komende winter ten strijde trekken. "Wat ik mooi vind aan deze ploeg is dat die meiden echt samenwerken. Ze rijden als een echt team en ze rijden altijd voor de aanval, voor de winst. Een beetje 'alles of niks' eigenlijk en dat past wel bij mij. Ik koers graag met overtuiging en liever met een kans op de winst, dan tien keer een zevende plek."

Met haar sprintkwaliteiten verwacht Merkens een unieke rol te kunnen vervullen binnen haar nieuwe ploeg. "Daarnaast hoop ik met de begeleiding en andere meiden een stap te kunnen zetten, maar ook persoonlijk. Dit geeft heel veel motivatie voor volgend jaar."

"En dan hebben we ook nog mooie pakken", besluit ze lachend. "Niet dat ik dat heb meegenomen in mijn beslissing, maar het is wel een leuke extra."  

Klik hier voor het volledige transferoverzicht marathon.

Door Maayke Grootscholten - Laatste update op 10 feb om 12:21