Na de strijd om de wereldtitels langebaan staat de schaatswereld zeker niet stil. Ook komend weekend staan er weer de nodige wedstrijden op de agenda, waaronder het WK voor de junioren. Lees hier hoe je alles dit weekend kunt volgen.

Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF, 10 t/m 15 februari)
De afgelopen dagen zijn de Nederlandse deelnemers van Talent TeamNL al in actie gekomen, maar ook donderdag en vrijdag wordt er nog gestreden om de medailles. Vandaag rijdt Caya Scheepens haar lange kür, morgen komen de shorttrackers weer in actie op de 1000 meter en de mixed relay. De shorttrackwedstrijden zijn te volgen via een livestream. Meer informatie is hier terug te vinden.  

ISU WK Junioren (15 t/m 17 februari)
Na de generale repetitie vorige week mogen de junioren dit weekend in Baselga de Piné laten zien wat ze in huis hebben op het WK. De wedstrijden zullen het hele weekend live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van de ISU. Bekijk hier de selectie. Meer informatie is hier terug te vinden.

KPN NK Jeugdmarathon & KPN Marathon Cup 13 (16 februari)
Het hoogtepunt uit het marathonseizoen voor de junioren: het NK! Aanstaande zaterdag staan honderden pupillen en junioren in Dronten aan de start voor de strijd om de Nederlandse titels. Na afloop van het NK betreden de marathontoppers het kunstijs voor hun laatste wedstrijd voor Luleå. Zowel het NK als de KPN Marathon Cup is te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon.  

ONK Masters (15 februari) & NK Masters Allround/Afstanden (16-17 februari)
Voor de masters staan dit weekend misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Vrijdag wordt in Biddinghuizen het ONK marathon verreden, zaterdag en zondag rijden zij hun NK op de langebaan in Alkmaar. Meer informatie daarover vind je hier.

NK Kortebaan (16 t/m 18 februari)
Als onderdeel van de Sprint League wordt zaterdag in Biddinghuizen het NK Kortebaan verreden. De junioren A, neo-senioren en senioren komen vanaf 17.00 uur in actie. Zondag mogen de junioren C van start, maandag komen de junioren B in actie. Meer informatie kun je hier terugvinden.  

KNSB Cup 6 shorttrack (16 februari)
Na de overwinning van Tom Hofker twee weken terug staat in Utrecht dit weekend de zesde en laatste KNSB Cup op het programma. Net als bij alle KNSB Cups dit jaar zal ook deze wedstrijd via de livestream uitgezonden worden op schaatsen.nl/shorttrack.

Jegvirag Cup (15 t/m 17 februari), Artistic Skate & Marikenbokaal (17 februari)
Ook in het kunstrijden komen weer de nodige wedstrijdrijders in actie. Bij de Jegvirag Cup in Hongarije komen Mikai van Ommeren (Advanced Novice) en Chelsea Verhaegh (Junioren) in actie. In eigen land worden de Artistic Skate in Hoorn en de Marikenbokaal in Nijmegen verreden.

Bekijk het overzicht van alle wedstrijden in de kalender.