Het debuut van BTZ in de Topdivisie van het marathonschaatsen is de sponsor van de gelijknamige ploeg goed bevallen. Ook volgend seizoen is de ploeg als opleidingsteam van Team Palet Vastgoedonderhoud in het peloton te aanschouwen. Er zijn twee nieuwe namen aangetrokken om de ploeg te versterken.

De nummers één en twee van de Regiotopcompetitie, Anna van den Bos en Lisanne Buurman, zijn de nieuwkomers binnen de ploeg. Daarnaast zal Demi van Benthem ook volgend seizoen voor Team BTZ.nl rijden. Annet Noppert en Sterre Jonkers komen als gevolg van blessureleed volgens de promotie-degradatieregeling van de KNSB volgend jaar in de nieuwe beloftendivisie uit. Het contract van Berber Vonk werd niet verlengd, maar zij heeft intussen onderdak gevonden bij een andere ploeg. 

Van den Bos is opgelucht dat een drukke periode achter de rug is. "Afgelopen seizoen ging het heel goed in de Regiotop. Er was belangstelling van diverse ploegen maar ik heb goed nagedacht wat ik wil en denk dat ik bij Team BTZ.nl, in combinatie met de dames van Team Palet Vastgoedonderhoud, mij het beste kan ontwikkelen om een goede marathonschaatser te worden."

Buurman stroomt door vanuit Sprog-Stouwdam, het Regiotopteam wat binnen dezelfde organisatie als ontwikkelteam opereert voor doorstroming naar de nationale competitie. "Ik heb afgelopen seizoen er bewust voor gekozen om vanuit de Regiotop te kijken of ik de stap naar de Topdivisie kan maken. Dat ik deze kans nu krijg bij Team BTZ.nl is natuurlijk fantastisch."

Voorlopig bestaat Team BTZ.nl van ploegleidster Elma de Vries uit Demi van Benthem, Anna van den Bos en Lisanne Buurman. De invulling van de vierde plek is nog niet bekend. De hoofdmacht van Team Palet bestaat komend jaar uit Bianca Bakker, Elsemieke van Maaren, Ineke Dedden en Jade van der Molen.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.