Tickets
Shop
Nieuws 08 feb 2019

Al 7500 gebruikers van innovatieve Sprint app

Als trouwe volger van het schaatsen zal het je niet zijn ontgaan: Sprint, de app waarmee je je prestaties op de ijsbaan kunt meten en verbeteren. Na een testperiode van twee jaar heeft de KNSB in oktober samen met sportmarketingbureau Sportunity een volledig vernieuwde versie uitgebracht. Inmiddels hebben al 7500 actieve schaatsers de Sprint app gedownload in de App Store of Google Play Store.

De Sprint app meet je rondetijden, afstanden en snelheden op de ijsbaan. Ook kun je je prestaties ermee analyseren. Dit stimuleert je om nog beter en sneller te schaatsen. Er is geen schaats-app die rondetijden op het ijs zo nauwkeurig meet als Sprint. De app werkt met een MYLAPS chips die is afgestemd op speciale lussen in de ijsbanen. Zo worden tijden en afstanden met zeer grote precisie geregistreerd. 

Tom van den Boom, digital manager bij de KNSB, vertelt enthousiast over de meest recente innovatie van de KNSB: "De app voegt beleving toe aan het schaatsen. Je kunt je prestaties verbeteren door de ranglijsten en statistieken in de app bij te houden. Ook kun je checken hoe je presteert ten opzichte van andere schaatsers, zoals vrienden, clubgenoten of onbekenden op ijsbanen elders in het land. Met digitale medailles, te verdienen met onder meer behaalde snelheden of afgelegde kilometers, daag je jezelf en anderen uit om nog beter en harder te schaatsen, en vergroten we de beleving bij de gebruikers".

Niels Schut van Sportunity vult aan: "Voor sporten als hardlopen en wielrennen zijn er al jarenlang apps die je prestaties bijhouden. Mooi dat je door de MYLAPS chips en de lussen in de ijsbanen nu ook nauwkeurig je tijden kunt meten op de ijsbanen. Het verhoogt zonder meer de betrokkenheid bij de sport. Recreatieve schaatsers gaan nog vaker de baan op en hebben hiermee een meetinstrument om zichzelf én hun schaatsvrienden uit te dagen om elke keer weer een slagje sneller te zijn.”

De Sprint app is inmiddels op achttien kunstijsbanen in Nederland te gebruiken. De MYLAPS chip kun je voor 2,50 euro per keer huren bij een ijsbaan of aanschaffen via een abonnement: 29,25 euro voor KNSB-leden of 32,50 voor niet-leden. Sinds januari is de app via GPS ook op natuurijs te gebruiken en is deze beschikbaar voor Apple Watch. Meer informatie vind je hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan