Tickets
Shop
Nieuws 16 dec 2019

Tweede StarClass-overwinning op rij voor Roes

De tweede StarClass voor senioren en junioren in het Italiaanse Turijn is wederom een zegetocht geworden voor Sven Roes. Net als een maand geleden in Lausanne won de 20-jarige shorttracker alle drie de afstanden en daarmee het eindklassement. Zilver was er voor de Belg Rino Vanhooren en Koen Slootweg pakte het brons.

Foto : Sander Chamid

Met drie gouden medailles was Roes oppermachtig bij de senioren. Ook Slootweg reed een solide toernooi met twee keer zilver op de 1500 en 500 meter, maar op de afsluitende 1000 meter miste hij de A-finale. Ondanks winst in de B-finale zakte Slootweg een plekje in het eindklassement ten faveure van Vanhooren, die tweede werd op de kilometer. Robin van Riet werd negende.

Bij de junioren A trok Jens van 't Wout het klassement naar zich toe. Met een tweede, eerste en derde plek hield hij Yiding Zhu en Changyi Li uit China achter zich. In Turijn stonden in totaal 17 shorttrackers uit China aan de start van deze Europese competitiewedstrijd. Hugo Bosma belandde net naast het podium op plaats vier, hij pakte wel zilver op de 500 meter.

De Nederlandse B-junioren vulden de helft van de top tien in het klassement. Toekomstig olympiër Jenning de Boo, winnaar van de 1000 meter, werd vierde voor Jari van Polen (brons op de 500 meter) en Ted Dalrymple (brons op de 1000 meter). Mans Boskamp en Daan Kos eindigden als achtste en negende. De eindzege ging naar de Chinees Xiaangwen Yu, hij versloeg zijn landgenoot Jiagi Ding en Peter Jaszapati uit Hongarije.

Terug op het ijs
Bij de vrouwen won de Chinese Ailin Xing het gemengde klassement voor senioren en junioren A. Xing zegevierde op de 1500 en 500 meter en een vijfde plek op de 1000 meter was voldoende voor de overwinning. De Italiaanse Gloria Ioriatti en Arianna Valcepina, die ook actief is in de World Cups, werden tweede en derde.

Gioya Lancee maakte een goede rentree op de 111-meterbaan. Voor de start van het seizoen kampte ze met een enkelblessure en dit was pas haar eerste shorttrackwedstrijd. Ze stond eerder wel aan de start van Rabo Holland Cup op de langebaan. Lancee eindigde in Turijn op een keurige vijfde plaats in de eindrangschikking. Anne Floor Otter en Emma van Zuijlen werden zevende en achtste, Esther Gijsbers maakte de top-10 compleet.

China behaalde bij de junioren B een clean sweep met Jiarui Song, Nan Zhang en Shenyi Cai. Ook op de vierde plaats eindigde een Chinese: Yifei Song. Diede van Oorschot werd zevende in het klassement voor Michelle Velzeboer. Dit tweetal zal in januari samen met De Boo deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Zwitserland. Femke de Boer eindigde als tiende, C-junioren Zoë Deltrap en Bibi Arts hielden zich prima staande in deze categorie op plek twaalf en zestien.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan