Op een chaotische teamsprint hebben de Nederlandse mannen zich opnieuw superieur getoond. De opstelling van Ronald Mulder, Kai Verbij en Thomas Krol pakte de derde winst op rij voor de Nederlandse ploeg. Bij de vrouwen was er ook reden tot juichen. Michelle de Jong, Jutta Leerdam en Letitia de Jong reden de concurrentie op grote achterstand.

De Nederlandse mannen lagen na twee ronden nog nipt achter de snelste tijd tot dan toe, gereden door het Noorse team. Thomas Krol wist in de laatste ronde echter het verschil te maken. De tijd van 1.19,95 was uiteindelijk 0,34 sneller dan de tijd van Bjorn Magnussen, Håvard Lorentzen en Odin by Farstad. Het brons ging verrassend naar de Zwitserse ploeg met Livio Wenger, Christian Oberbigler en Oliver Grob. 

De afstand bij de mannen werd ontregeld door meerdere incidenten. Zo zette de winnaar van de 500 meter, Viktor Mushtakov, drie passen na de start zijn punt in het ijs, waarna de Rus ten val kwam. Daardoor wisten de Russen na diskwalificaties in Minsk en Tomaszów Mazowiecki opnieuw niet te finishen. Ook de Canadezen, Duitsers en Chinezen wisten niet heelhuids aan de finish te komen. 

De Nederlandse vrouwen pakten hun tweede zege van het seizoen, nadat ze eerder in Minsk al de snelste waren geweest. De ploeg was in een onderling duel de Russische vrouwen ruim te snel af. Werden ze in Polen tijdens de tweede World Cup nog geklopt, ditmaal bedroeg de voorsprong van de Nederlanders bijna twee seconden. De jonge Poolse ploeg eindigde op de derde plaats.

De gouden medailles op de teamsprint steken schril af tegen de resultaten op de individuele afstanden eerder op de dag. Op die onderdelen wisten de Nederlandse rijders geen enkele medaille te behalen. Eerder spraken schaatsers en coaches zich stevig uit tegen het schrappen van individuele afstanden om meer teamonderdelen aan het programma toe te voegen.

Klik hier voor de volledige uitslag.