Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2019

Japanners heersen in eigen huis op 500 meter, bijrol Nederlanders

De eerste 500 meter bij de World Cup in Nagano is gewonnen door thuisrijders Yuma Murakami en Nao Kodaira. Murakami won in een nieuw baanrecord van 34,58 voor zijn landgenoot Shinhama. Kodaira bleef in een direct duel Angelina Golikova slechts twee honderdsten voor.

Foto : International Skating Union

Met een derde plaats nam Vanessa Herzog revanche voor haar mindere seizoenstart. Na een diskwalificatie bij de World Cup in Minsk moest de Oostenrijkse in Polen van start in de B-groep. Vorige week in Nur-Sultan kwam ze weer in actie in de A-divisie, waarbij ze vijfde werd. In Nagano keerde de wereldkampioene terug op het podium.

Pavel Kulizhnikov kende een succesvolle rentree in de World Cup. De Rus raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd, waardoor hij de eerste drie wereldbekers over moest slaan. In Nagano eindigde hij direct op het podium met 34,73. 

Beste Nederlander was Lennart Velema. De 26-jarige schaatser bij Team IKO reed in Japan voor het eerst onder de 35 seconden en eindigde met 34,98 op de negende plaats. Dai Dai N'tab eindigde in exact 35 seconden op de elfde plaats en Kai Verbij eindigde als vijftiende met 35,21. Bij de vrouwen finishten geen Nederlanders in de top-10. Sanneke de Neeling eindigde met 38,48 op plek elf, Dione Voskamp fleurde haar debuut in de A-divisie op met een vijftiende plaats (38,74) en Michelle de Jong eindigde net als vorige week in Nur-Sultan op de negentiende stek (38,97).

Eerder op de dag werden de 500 meter in de B-divisie verreden. Isabelle van Elst noteerde met 39,24 een elfde plaats. Bij de mannen kwamen Hein Otterspeer (7e in 35,47) en Ronald Mulder (11e in 35,66) in actie.

Bekijk hier alle uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan