Tickets
Shop
Nieuws 12 dec 2019

Hoe kan ik het schaatsen volgen dit weekend?

Het wordt vroeg opstaan om de langebaanschaatsers te zien dit weekend tijdens de World Cup in Japan. Daarnaast komen de shorttrackers, kunstrijders en marathonners in actie. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Soenar Chamid

ISU World Cup 4 langebaan (13 t/m 15 december)
In de legendarische M-Wave in Nagano staan de langebaanschaatsers dit weekeinde aan de start van de vierde World Cup. Het wordt dus een vroegertje voor de Nederlandse schaatsfans, want de wedstrijden beginnen elke dag om 08.00 uur Nederlandse tijd. In Japan wordt de 500 meter twee keer gereden, maar staat de 1500 meter niet op het programma. Een flink aantal toppers slaat deze wereldbekerwedstrijd over, waardoor met name op de teamonderdelen jonge schaatsers hun debuut zullen maken. De World Cup is te volgen via de ISU-livestream of op NOS.nl en in samenvatting op NPO 1. Het programma, de uitslagen, livestreams en meer vind je hier

Lumière Cup / NK Synchroonschaatsen (13 t/m 15 december)
Voor de Nederlandse synchroonschaatsers start het seizoen met de Lumière Cup in Eindhoven. Op vrijdag en zaterdag komen de ISU-categorieën senior, junior en advanced novice in actie en zondag volgt het interclubgedeelte. Tijdens dit toernooi wordt tevens het NK Synchroonschaatsen verreden. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Klik hier voor meer informatie. 

StarClass 4 & Danubia Cup 5 - Junior Challenge (13 t/m 15 december)
De shorttrackers strijden deze week weer om de punten voor kwalificatie op de Europa Cup-finale. In Turijn staat de StarClass op het programma en in Ankara wordt de Danubia Cup verreden. Een grote groep Nederlandse senioren, junioren A en B stappen het ijs op in Italië. 

KPN Marathon Cup 7 - Hoolwerf Heiwerken marathon (14 december)
De Vechtsebanen in Utrecht is zaterdag het strijdtoneel van de zevende KPN Marathon Cup. Om 17.45 uur trappen de beloftenmannen af, gevolgd door de Topdivisie vrouwen om 19.15 uur en de Topdivisie mannen vanaf 20.30 uur. Dit is de eerste doorstroomwedstrijd van het seizoen, wat betekent dat een flink aantal regiorijders meedoen bij de beloftenmannen en beloften in de Topdivisie rijden bij de vrouwen en mannen. Bekijk hier de geselecteerde rijders. De wedstrijden in de Topdivisie zijn te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon. Alle informatie is hier te vinden. 

NK junioren Sprint / lange afstanden / teamsprint (14 en 15 december)
In Alkmaar wordt zaterdag en zondag het NK Sprint voor junioren verreden. Tijdens dit gecombineerde toernooi staan er ook nationale afstandstitels op de 3000 en 5000 meter op het spel. Daarnaast wordt de team sprint verreden waarbij teams van RTC's, gewestelijke en baanselecties tegen elkaar strijden voor de titels. Klik hier voor meer informatie. 

Hanzebokaal & Waagbokaal (14 en 15 december)
De kunstschaatsers hebben dit weekeinde twee bokalen op het programma staan. In Deventer is de Hanzebokaal op zaterdag en zondag wordt de Waagbokaal gereden in Alkmaar. 

Flevobokaal 3 (17 december)
Komende dinsdag wordt in Biddinghuizen de derde Flevobokaal van dit seizoen verreden. De vorige wedstrijd moest vanwege de weersomstandigheden helaas worden afgelast. Deze keer staan naast de masters (40+ en 55+) ook de mannen uit de beloftendivisie aan de start op Flevonice. Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de volledige kalender. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan