Tickets
Shop
Nieuws 14 dec 2019

Blondin geeft concurrentie ook op 3000 meter het nakijken

Het zijn hoogtijdagen voor Ivanie Blondin. De Canadese schaatsster heeft na de massastart van vrijdag ook de 3000 meter in Nagano op haar naam geschreven. Vorige week won Blondin ook al de 1500 en 5000 meter in Nur-Sultan.

Foto : International Skating Union

Blondin reed in de M-Wave naar een razendsnelle tijd van 4.00,24 en dat leverde haar tevens een baanrecord op. Martina Sablikova, wiens baanrecord eraan ging, eindigde ruim een seconde achter Blondin en moest genoegen nemen met het zilver. Isabelle Weidemann, de winnares van de eerste World Cup over 3000 meter, pakte brons. Reina Anema was op plek zes de beste en tevens enige Nederlandse.

Rusland wint ploegenachtervolging
De ploegenachtervolging bij de mannen werd een prooi voor Rusland. Het Russische trio pakte door de overwinning in Nagano tevens het wereldbekerklassement op dit onderdeel. In de laatste race van het wereldbekerseizoen werd gastland Japan na acht ronden met een miniem verschil van 0,06 seconde verslagen. Het Canadese team pakte het brons, op bijna 2 seconden van de winnaars.

Nederland, dat met junioren Beau Snellink, Jordy van Workum en Harm Visser aantrad, kwam niet verder dan de zevende en laatste plaats. De jonkies kregen van bondscoach Jan Coopmans een kans, omdat onder anderen Sven Kramer, Patrick Roest, Douwe de Vries en Marcel Bosker niet beschikbaar waren. In de eindstand van de wereldbeker zakte Nederland van de tweede naar de vijfde plek.

Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan