Op de slotdag van de Europa Cup in Oostende mochten de senioren voor de laatste keer aantreden voor de afvalkoersen. Bij de junioren stond er voor de heren een wedstrijd in lijn op het programma, terwijl de dames eveneens de afvalkoers reden. Zilver was er opnieuw voor Bente Kerkhoff.

Sandrine Tas pakte op de afvalkoers haar derde overwinning van het weekend. Met twee ronden te gaan nam ze de leiding en Josie Hofmann en Maite Ancín konden weinig meer doen dan in het wiel blijven. Anna van den Bos was op de achtste plaats de beste Nederlandse nadat ze door de jury uit koers werd genomen (eliminated by fault). Beau Wagemaker was de tweede Nederlandse in de top tien. 

In de herenkoers namen de Portugese skaters het heft in handen. Over de helft van de wedstrijd plaatste Ruurd Dijkstra een kleine aanval om het tempo te verhogen. Patxi Peula en Peter Michael waren hier de voornaamste slachtoffers van. Met vier ronden te gaan pakte Dijkstra opnieuw de kop, nadat Gary Hekman en Marc Middelkoop ook al waren afgevallen. Diogo Marreiros plaatste echter een splijtende demarrage en won overtuigend de eindsprint voor Indra Médard en Miguel Bravo. Dijkstra eindigde als vijfde. 

Bij de junioren was er zilver voor Bente Kerkhoff. De Nederlandse probeerde de concurrentie met nog twee ronden te gaan te verrassen door een aanval te plaatsen, maar de Franse rijdster Marine Balanant kon haar nog passeren voor de overwinning. 

Grand Prix
In de wedstrijden om de Flanders Grand Prix werd vanochtend op het wegparcours in Oostende ook nog een minimarathon gereden. Bij de vrouwen zette thuisrijdster Tas de kroon op haar klassement door in de sprint te winnen van Aura Quintana Herrera en Ancín. Van den Bos was de beste Nederlandse op plaats acht. Kerkhoff werd met een negende plaats tweede bij de junioren.

Bij de heren won Peula de koers over dertig kilometer. Hij liet Médard en Hekman achter zich. Ook Middelkoop (zesde) en Harm Visser (tiende) finishten in de top tien. De junioren reden aan het eind van de middag ook nog een wedstrijd in lijn op de piste. Ivo de la Porte probeerde enkele ronden voor het eind nog te ontsnappen, maar werd enigszins gehinderd door Sem Koster. Jason Suttels kon in zijn slipstream mee en reed weg. De la Porte eindigde als vierde, Koster werd uiteindelijk elfde.

Bekijk hier alle uitslagen.