Terwijl het nieuwe jaar voor de kunstrijders deze week van start gaat, loopt het seizoen van de inlineskaters bijna ten einde. In Spanje wordt komende week het EK Inlineskaten verreden en in Frankrijk begint de Junior Grand Prix-reeks. Check hier hoe je alles kunt volgen.

EK Inlineskaten (26 augustus t/m 1 september)
Dit jaar wordt er gestreden om de Europese titels in het Spaanse Pamplona. Na de openingsceremonie op zondag, gaat het kampioenschap maandag van start met het pistetoernooi. Donderdag is de rustdag waarna het peloton zich verplaatst naar het wegparcours. Op zondag vindt de afsluitende marathon plaats. Klik hier voor het programma, de uitslagen en meer. Houd onze website de komende dagen in de gaten voor onze uitgebreide voorbeschouwing!

ISU Junior Grand Prix Courchevel (22 t/m 24 augustus)
In Courchevel klinkt deze week het startschot voor het nieuwe seizoen van de kunstschaatssters. Namens Nederland debuteert Lindsay van Zundert op de Junior Grand Prix in Frankrijk. Op donderdag rijdt zij haar korte kür en vrijdag volgt de lange kür. Het toernooi is live te volgen via het YouTube-kanaal van de ISU. De startlijsten en uitslagen vind je hier.

Regionale competities
Op zaterdag vindt in Sneek de vijfde Van Lingen Competitie plaats. In Oldebroek wordt woensdag de Free-wheel Inline Cup Oost 10 verreden.

OMNI Skaters toertocht
Op zondag kan iedereen die goed kan skaten, deelnemen aan de landelijke skatetoertocht die de Alphense skatevereniging OMNI Skaters organiseert. OMNI Skaters zet alles in het werk om de deelnemers te laten genieten van een zorgeloze skatetocht. De routes van 60 en 120 kilometer gaan over gladde, verkeersluwe wegen onder begeleiding van fietsers en blokkers. Klik hier voor alle informatie.

Klik hier voor de volledige kalender