In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Lisa van der Geest.

Bio
Naam:
 Lisa van der Geest
Geboortedatum: 13-11-1994
Geboorteplaats: Warmond
Team: Team Turner
Specialiteit: Marathon
Opmerkelijk: In 2017 won Van der Geest de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee
Instagram: @lisavdgeest

Dilemma's
Tweede worden op de Elfstedentocht of olympisch kampioen
"Ik zou heel graag de Elfstedentocht een keer rijden. Dat is natuurlijk de hoop van iedere marathonschaatser. Alleen tweede worden is dan gelijk ook weer zo zuur. Dus dan ben ik toch liever olympisch kampioen."

Fiets of auto
"Ik woon in de stad, dus doe werkelijk alles met de fiets. Ze zijn eigenlijk allebei onmisbaar. Een paar jaar geleden woonde ik in Heerenveen en studeerde ik in Leiden, toen was ik heel veel aan het reizen met de auto. Nu woon ik in Leiden en doe ik veel meer met de fiets."

Inlineskaten of langebaanschaatsen
"Langebaanschaatsen. Ik heb een tijdje wedstrijden gedaan met inlineskaten, maar vind het nu voor het trainen erg leuk, maar wedstrijden rijden hoeft van mij niet meer zo. Ik vind langebaanschaatsen nu echt wel veel leuker."

De was doen of afwassen
"Afwassen! Ik heb een hekel aan de was doen. Vooral de was ophangen en opvouwen, vind ik vreselijk. Ik stel het vaak ook erg uit. Dan zegt mijn vriend ineens dat hij geen onderbroeken meer heeft, dan wordt het tijd om de was op te vouwen."

Pasta of pannenkoeken
"Dit vind ik een moeilijke... Ik heb dan toch wel liever pannenkoeken. Ik eet dat in de zomer weinig, maar nu de winter eraan komt, krijg ik er toch wel echt zin in."

Zelf koken of uit eten
"Ik hou er wel van om lekker een hapje buiten de deur te eten. Ik vind het ook niet erg om zelf in de keuken te staan, maar helaas heb ik daar niet zoveel tijd voor."

Strand of bergen
"Ik heb afgelopen twee weken op het strand van Kreta gelegen en volgende week ga ik een week fietsen in de Vogezen. Ik hou wel echt van op het strand liggen, maar in de bergen vind ik het ook heerlijk. Ik ga dan weer hard trainen en in de bergen leg je toch de basis voor de winter, dus ik kies daarvoor."

Dit bericht bekijken op Instagram

Bloemetjes buiten zetten 🌸🥰

Een bericht gedeeld door Lisa van der Geest (@lisavdgeest) op

Winter of zomer
"Als ik niet zou schaatsen, zou ik sowieso zomer zeggen. Ik ben zo'n schaatser die het altijd koud heeft. Ik heb helemaal niks met de kou en de regen. Ik vind het schaatsen natuurlijk prachtig, maar als ik zou stoppen met schaatsen, zou ik het ook niet heel erg vinden om ergens te gaan overwinteren. Alleen zonder winter geen schaatsen, dus dan toch maar de winter."

Ochtend of avond
"Ik ben zeker een avondmens. Mijn vriend maakt elke ochtend mijn ontbijt en dan kan ik lekker rustig mijn bed uitkomen. Dat maakt de wereld wel echt een stuk makkelijker. Dus ben absoluut geen ochtendmens."

Serie of film
"Ik kijk wel regelmatig Netflix. Op dit moment volg ik Undercover, een Nederlandse serie."

Advocaat of rechter
"Ik wil liever advocaat worden. Als rechter ben je heel theoretisch bezig. Ik vind het toch leuk om ook te adviseren en dat doe je als advocaat ook erg veel."

Bier of wijn
"Ik hou meer van een goed rood wijntje, alhoewel ik op zomerse dagen een biertje ook wel kan waarderen."

Zingen of dansen
"Ik kan echt niet zingen, dus zeker dansen. Dat vind ik op zijn tijd nog wel leuk om te doen. Ik zing zelfs niet onder de douche, moet je nagaan hoe erg het is."

Tour de France of Vuelta a España
"Ik denk dat ik de Tour toch het leukst vind door alles wat erbij komt kijken. Maar ik vind de andere grote rondes eigenlijk ook wel leuk."

Twitter of Instagram
"Instagram! Ik probeer de laatste tijd alleen wel een beetje te minderen. Ik merk wel als je de hele dag op werk hebt gezeten, helpt Instagram niet echt voor de ontspanning. Als ik dan zie dat andere mensen allemaal leuke dingen aan het doen zijn, word ik niet echt ontspannen van. Ik probeer er dus eigenlijk zo min mogelijk op te zitten."

Shorttrack of BMX
"Ik vind het allebei hele gave sporten. Ik kies dan alleen voor shorttrack, omdat dat toch dichter bij het schaatsen ligt. In het verleden heb ik dat zelfs nog een winter gedaan."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Jelmar Bos - Laatste update op 15 aug om 15:18