Hein Otterspeer heeft zijn contract bij Team Jumbo-Visma verlengd. De 30-jarige sprinter heeft zich voor nog eens twee jaar aan de ploeg van Jac Orie verbonden. "Ik ben blij met deze contractverlenging en het vertrouwen dat ik van Jac krijg."

"Er zit zo veel kwaliteit in het team en ik weet gewoon dat als alles bij mij klopt ik één van de beste sprinters ter wereld ben", aldus Otterspeer op de website van de ploeg. "Dat heb ik qua niveau laten zien bij het afgelopen NK. Ik vertrouw erop dat ik samen met Jac een trainingsschema ga samenstellen waarmee het allemaal nog een stuk beter kan."

De lange sprinter kende een moeizame aanloop naar het begin van afgelopen seizoen. Hij kampte met pijntjes en dacht zelfs heel even aan stoppen. Toch ging hij door en werd hij in januari voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen sprint. Op het WK Sprint eindigde hij vervolgens als achtste.

"Ik heb al een zilveren (2015, red.) en een bronzen (2013, red.) WK-medaille en mijn doel is nog steeds om wereldkampioen te worden. Ik ben ervan overtuigd dat het erin zit, maar het lichaam moet meewerken en dat was afgelopen seizoen niet altijd het geval. Ik heb veel last gehad van blessures. Dat is balen. Gelukkig heb ik de tweede helft van dit seizoen laten zien weer op de goede weg te zijn en ik kijk ernaar uit deze stijgende lijn de komende twee jaar weer door te trekken."

Otterspeer was de enige rijder van het team van Orie die zijn contract nog niet verlengd had. Onlangs waren Douwe de VriesJan Smeekens en Chris Huizinga al overeengekomen over een nieuwe verlenging. Ook Thomas Krol maakte bekend het team van Orie trouw te blijven ondanks de belangstelling van Team Reggeborgh. Met twaalf rijders, waaronder de nieuwe aanwinst Kars Jansman, is de ploeg compleet.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.