In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Louis Hollaar.

Bio
Naam: Louis Hollaar
Geboortedatum: 18 september 1998
Geboorteplaats:Numansdorp
Woonplaats: Heerenveen
Specialiteit: middellange afstanden
Team: TalentNED
Opmerkelijk: In 2018 werd Hollaar Nederlands kampioen bij de junioren, afgelopen seizoen kwam hij bij de senioren al in actie bij de World Cups. Op het NK Allround eindigde hij als achtste.
Instagram: @louishollaar

Dilemma's
1000 of 1500 meter
"Die is makkelijk. De 1500 meter is de mooiste afstand die er is. Het is mijn beste afstand."

NK Allround of NK Afstanden
"Voor mijzelf kies ik voor de NK Afstanden. Ik ben iets minder allround, maar als ik het beter zou kunnen zou ik allround kiezen. Met het allrounden is het vroeger begonnen. Als mensen het over schaatsen hebben, gaat het al snel over allround. Het heeft traditie. Het is zonde dat we straks geen WK Allround meer hebben en dat ze alles samenvoegen. Daar ben ik geen voorstander van. Dat ze het gaan schrappen is echt idioot."

Fietsen of inlineskaten
"Inlineskaten natuurlijk! Van jongs af aan rijd ik al wedstrijden. Skeeleren is gewoon veel leuker dan fietsen. Misschien komt dat ook wel omdat het me beter af gaat. Ik wil wel het NK halen, daarom doe ik ook mee aan de volgende landelijke wedstrijd. Vroeger ging ik al die wedstrijden af: NK, EK, de Europa Cups tussendoor, zelfs het WK. Dat is nu niet meer zo. Nu blijf ik hier in het land, doe ik mee aan de landelijke wedstrijden, het NK en misschien een keer een marathon. Ik vind het leuk om het erin te houden, ook om competitie te houden in de zomer."

Dit bericht bekijken op Instagram

#bontskates #kwakzalversports

Een bericht gedeeld door Louis Hollaar (@louishollaar) op

Heerenveen of Numansdorp
"Dat is een lastige natuurlijk. Het is kiezen tussen familie of sport. In Heerenveen is het leventje. Numansdorp is ook heel leuk hoor, maar Heerenveen is toch wel waar het als schaatser moet gebeuren. In de winter kom ik niet veel thuis, maar zeker nu in de rustperiode ben ik er wel vaak geweest."

Trainen of wedstrijd
"Alleen maar trainen is ook maar saai. Je kunt nog zo goed zijn in de training, maar in de wedstrijd moet het gebeuren. Ik kan wel goed trainen, vind het niet erg om helemaal kapot te gaan. Dat moet ook wel. Om jezelf te verbeteren, moet je grenzen verleggen."

Auto of fiets
"Toch de auto. Ook al is iets dichtbij, als de auto dan voor de deur staat komt het er toch niet van. Het is het toch net iets makkelijker om de auto te pakken. Heel zelden ga ik een keer op de fiets naar de supermarkt, maar dat komt niet heel vaak voor."

Spotify of radio
"Spotify, op de radio wordt zoveel geluld tussendoor. Als ik in de auto zit, wil ik gewoon muziek luisteren. Op Spotify gaat de muziek in een keer door. Ik heb niet echt favoriete muziek, luister best veel. Het hangt van het moment af."

Spreken of zwijgen
"Als het er op aan komt, zwijgen. Als er discussie is kan ik me er altijd wel in mengen. Als ik een mening heb, zal ik die ook zeker geven. Maar als het dan te ver gaat, denk ik wel: we zullen wel zien wie er gelijk heeft. Ik vind het lastig om te zeggen, het is meer een gevoel eigenlijk. Ik trek me er dan wat sneller van af."

Zomer of winter
"Zomer. Ik houd wel van lekker weer en buiten zijn. Kort-kort fietsen. Het is dat schaatsen in de winter is, maar ik heb daar niet veel mee. Als er natuurijs is in Nederland is dat natuurlijk wel leuk, maar dat is er maar zelden. Geef mij maar de zomer. Als ik op vakantie ga, wil ik naar de zon en meer dan 25 graden. Ik ben net op vakantie geweest naar Egypte. We hebben heerlijk genoten en een beetje gezwommen. Een dag zijn we de woestijn in geweest en we hebben nog gesnorkeld. Als je dan terug in Nederland bent, moet je weer een dikke jas aan."

Dit bericht bekijken op Instagram

🇮🇹☀️ 📸: @wouteroldeheuvel

Een bericht gedeeld door Louis Hollaar (@louishollaar) op

Bier of wijn
"Geen van beide eigenlijk. Als ik twee biertjes op heb, ben ik er al zat van. Met wijn is dat precies hetzelfde. Ik drink niet zomaar de hele avond door, vind het gewoon niet zo lekker. Na een of twee heb ik al weer genoeg gehad. Als je dan iets anders wilt, wordt het alleen maar sterker. Dat is ook weer niet heel positief. Ik drink eigenlijk nooit."

Wereldkampioen of wereldrecord
"Mijn eerste doel zou zijn om wereldkampioen te worden, maar uiteindelijk sta je met beide wel in de boeken. Eerst wereldkampioen worden, daarna een wereldrecord rijden. Op de een of andere manier vind ik wereldkampioen worden belangrijker."

Commerciële ploeg of RTC
"Dat is duidelijk de commerciële ploeg. Ik heb het heel leuk gehad met Remmelt (Eldering, red.) bij het RTC. We hadden een superleuke groep, ik denk niet dat ik een betere groep had kunnen treffen. Alleen een commerciële ploeg is wel waar je het voor doet en daar is het beter geregeld. Dat is waar je als kleine jongen naar kijkt en waar je graag naartoe wilt."

Dit bericht bekijken op Instagram

🦀

Een bericht gedeeld door Louis Hollaar (@louishollaar) op

Zelf koken of uit eten
"Ik vind uit eten erg leuk en houd ook wel van lekker eten. Alleen zelf koken vind ik ook zeker niet erg. Het is erg lastig, zit heel dicht bij elkaar. Grieks, Mexicaans, tapas vind ik wel lekker. Zelf maak ik niet de meest bijzondere gerechten, maar ik vind het niet erg om te koken. Het geeft wel een soort van voldoening."

In topvorm langs de baan of in slechte vorm op het ijs
"Voor beide is wel wat te zeggen. Als je naast de baan staat, heb je je waarschijnlijk niet geplaatst. Dus ik kies toch voor de slechte vorm bij de wedstrijd. Dan doe je wel met de top mee. Als je topvorm hebt en je doet niet mee, heb je je niet geplaatst wanneer het moest en heb je er niets aan."

Altijd op het publieksuur trainen of altijd 's nachts
"'s Nachts slaap ik. Ik ben niet echt een nachtmens, dus doe mij maar het publieksuur. Ik heb er geen ervaring mee, maar 's nachts gaat het denk ik niets worden. Dan moet je al overdag slapen, dat lijkt me niet echt leuk. Als we gaan stappen of ik ben 's avonds laat thuis, dan merk ik dat wel de dagen daarna. Ik sta liever vroeger op."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Sjors Leek - Laatste update op 25 mei 2019 om 11:02