Tickets
Shop
Nieuws 20 sep 2018

Voorraad failliete schaatsfabrikant Maple Skate onder de virtuele hamer

De resterende voorraden van Maple Skate worden deze maand geveild. De schaatsfabrikant in Heerenveen werd begin april failliet verklaard en drie maanden later overgenomen door een Zuid-Koreaans bedrijf.

Foto : BVA Auctions

Veilingplatform BVA Auctions organiseert de online verkoop in opdracht van Rabobank. Er kan tot en met  1 oktober worden geboden op ruim 260 items: onder andere schoenen, sokken, ijzers en rugzakken. Op de lijst staan professionele modellen klapschaatsen zoals Twin-Laser, Argento Twin, Comet Laser en Blizzard.

Maple Skate is in 1991 opgericht door oud-marathonschaatser Johan Bennink. Het merk kreeg grote naamsbekendheid toen Rintje Ritsma in 2004 met de kenmerkende goudkleurige ijzers aan de start verscheen. In 2014 werd het bedrijf overgenomen door twee medewerkers. Zij kregen een jaar later onenigheid waarna de ene vennoot werd uitgekocht door de andere. Die transactie bracht de bedrijfsvoering in problemen.

In april van dit jaar werd Maple Skate failliet verklaard. Het Zuid-Koreaanse Apple R&D Corporation kocht de fabrikant in juli op, nam het machinepark en een deel van de voorraad over en wil het merk nieuw leven inblazen en doorontwikkelen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan