Weet jij in welk stadion de meeste wereldbekers zijn verreden? Bekijk hieronder welke ijsbanen het meeste zijn gebruikt voor langebaanwedstrijden.

1. Thialf
Het is geen verrassing, maar ijstempel Thialf staat op de eerste plek in deze ranglijst. Sinds 29 november 1986 worden er meermaals wereldbekers in Heerenveen gereden. In totaal zijn hier 49 wereldbekers van start gegaan, waarvan de laatste op 15 en 16 december.

2. Sportforum Hohenschönhausen
Op geruime afstand volgt het ijsstadion van Berlijn. Dit stadion was het eerste stadion met een overdekte 400-meterbaan. De eerste wedstrijd die in de Duitse hoofdstad werd gereden in World Cup-verband was op 6 december 1986. Sindsdien zijn hier 25 wereldbekers verreden.

3. Olympic Oval & Ludwig Schwabl Stadion
Op de ijsbanen van Calgary en Inzell zijn in totaal 20 wedstrijden in World Cup-verband gereden. De Ludwig Schwabl Stadion (natuurijsbaan) werd in 2008 voor het laatst gebruikt voor een wereldbeker. Deze is inmiddels vervangen door een overdekt stadion, de Max Aicher Arena (drie World Cups). In Calgary worden nog wel steeds wedstrijden gereden, op deze hooglandbaan worden geregeld wereldrecords gereden.

5. Olympia Eisstadion
Als gedeeld vijfde in de lijst komt het ijsstadion van Innsbruck, waar in totaal 15 wedstrijden zijn verreden. De eerste wereldbeker werd hier op 8 februari 1986 gehouden. De baan werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1964 en werd ook gebruikt voor de Spelen van 1976. De laatste wereldbeker werd hier in 2001 verreden.

5. Olympia Hall/Vikingskipet
Hamar heeft net als Innsbruck 15 wedstrijden in World Cup-verband georganiseerd. Het Vikingskipet - oftewel de Vikingschip vanwege de vorm van de hal - werd aangelegd voor de Olympische Winterspelen van 1994 in Lillehammer. Het dak lijkt van de buitenkant namelijk een omgekeerd Vikingschip. In 1993 werd hier de eerste wereldbeker gehouden en in februari 2019 werd hier nog een World Cup gereden. Volgend seizoen is dit stadion het toneel van het eerste gecombineerde WK Sprint en WK Allround.

7. Eisstadion
In het bekende stadion in Davos zijn in totaal 13 wereldbekers gehouden. Het stadion in Zwitserland stond bekend als natuurijsbaan. Er zijn hier vele kampioenschappen georganiseerd en vele wereldrecords gebroken, waaronder de eerste 1500 meter onder de twee minuten door Ard Schenk (1.58,7). Sinds 1997 zijn hier geen wereldbekers meer verreden.