Bij gebrek aan een geschikte ploeg had Koen Verweij al gezegd dat hij dit seizoen overslaat, maar toch werd de Noord-Hollander gespot op het ijs in Inzell. Hij draait een tiendaags trainingskamp, niet als topsporter maar als coach.

Zijn schaatsen heeft Verweij een paar maanden aan de kant laten liggen, maar nu wordt het langzaam tijd om weer te beginnen. Want van definitief stoppen is nog geen sprake. "Ik hoop dat ik volgend jaar iets moois kan neerzetten of mij ergens bij kan aansluiten waar het sporttechnisch allemaal goed is", vertelt Verweij aan de NOS.

De 28-jarige Alkmaarder staat in Inzell voornamelijk op het ijs om anderen te helpen. "Er waren een paar aanvragen van schaatsers of ik ze technisch wilde helpen. Nou, dat doe ik graag. En ik heb twee talentjes meegenomen. Het zou goed zijn als die doorstromen."

Met het oog op zijn eigen toekomst is Verweij nog altijd ambitieus. "Ik zou nog wel een keer voor de Spelen willen gaan. Dat is het enige wat telt voor mij", aldus de winnaar van vier olympische medailles, waaronder een gouden op de ploegenachtervolging in 2014. "En een wereldrecord rijden. Maar dat kan alleen in een heel goed team waar alles goed georganiseerd is."