Suzanne Schulting werd de voorbije maanden geleefd. Na haar gouden medaille op de 1000 meter bij de Olympische Spelen, veranderde het leven van de jonge Friezin volledig. "Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Terug naar het echte leven."

"Ik heb ontzettend veel media-aandacht gehad en ben voor heel veel dingen gevraagd. Ik denk dat ik er goed mee om ben gegaan en volgens mij ben ik ook niet veranderd", vertelde ze woensdag in Thialf. Schulting zorgde met haar eerste plaats voor een primeur. Bij de Spelen haalde een Nederlandse shorttracker nog niet eerder goud.

Bij terugkeer uit Zuid-Korea nam Schulting de tijd om alles te laten bezinken. Ze pakte de aanbiedingen aan die ze leuk vond en ze ging liefst vijf weken op vakantie. "Het is niet zo dat ik nu een miljoen op de bank heb, maar het gaat heel goed met me."

Haar uitstapjes beperkte ze tot een tripje op uitnodiging naar de Tour de France. Ook werd Schulting door tijdschrift FHM (For Him Magazine) uitverkozen tot Mooiste Sportvrouw van het Jaar. "Ik had na mijn vakantie al snel weer zin om te trainen. Dat heb ik eigenlijk altijd wel. Ik denk dat ik nu zelfs fitter ben dan vorig jaar rond dit tijdstip."

Net als voorgaande seizoenen zal Schulting af en toe gaan uitkomen op de langebaan. Zo won ze in het verleden al massastarts en plaatste ze zich in het seizoen 2016/2017 voor het EK Sprint, al sloeg ze die uitnodiging beleefd af. Ook over het komende seizoen is ze duidelijk: "Shorttrack blijft prioriteit nummer één."