Tickets
Shop
Nieuws 04 okt 2018

Hoe kan ik de wedstrijden volgen dit weekeinde?

Langebaan, shorttrack, kunstrijden én inlineskaten, het staat allemaal op het programma dit weekend. Wedstrijden in binnen- en buitenland waaronder een olympische primeur. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Eline Hooghiemstra

Junior Grand Prix 6 (4 - 6 oktober)
In de Sloveense hoofdstad Ljubljana start Kyarha van Tiel op haar tweede Junior Grand Prix van dit seizoen. Op donderdag rijdt de Rotterdamse de korte kür en zaterdag volgt de vrije kür. Het toernooi is te volgen via deze livestream. Klik hier voor meer informatie.

Jeugd Olympische Spelen (7 - 8 oktober)
In Argentinië barsten zaterdag de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen los en Nederland strijdt mee om de medaille bij het inlineskaten. De discipline beleeft zijn olympische debuut en Marit van Beijnum en Merijn Scheperkamp zullen Oranje vertegenwoordigen. Na de opening beginnen ze zondag met de 1000 meter en afvalkoers. Maandag staat de 500 meter +D op het programma waarna het eindklassementen worden opgesteld en de medailles verdeeld. De Spelen worden uitgezonden op Olympic Channel. Het tijdschema, uitslagen en meer vind je hier.

NK Clubs (6 oktober)
Op zaterdag wordt voor het eerst het officieuze NK voor clubs verreden. In Thialf nemen junioren en senioren het tegen elkaar op in de strijd om de titel Beste schaatsclub van Nederland. Ook grote namen als Sven Kramer, Ireen Wüst, Patrick Roest en Lotte van Beek zullen de eer van hun club verdedigen. Alle informatie vind je hier.

Finlandia Trophy (5 - 7 oktober)
Dit weekend staat er in Finland een ISU Challenger Series op het programma. De Finlandia Trophy is een wedstrijd voor solo- en paarrijden, ijsdansen en synchroonschaatsen. Er staan geen Nederlandse kunstschaatsers aan de start. Klik hier voor meer informatie.

Opening Games (6 oktober)
Bij onze zuiderburen worden zaterdag de Opening Games gehouden. In het Belgische Turnhout staat een flink aantal Nederlandse junioren op de deelnemerslijst. De shorttrackers kunnen hun zomerarbeid nu op het ijs gaan testen.

KNSB Cup 1 (6 oktober)
De eerste KNSB Cup voor kunstrijders wordt zaterdag gereden in Alkmaar. Onder andere Thomas Kennes, Lenne van Gorp en Didier Dijkstra zullen het ijs betreden. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Klik hier voor meer informatie.

De volledige kalender vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan