Tickets
Shop
Nieuws 31 okt 2018

Gemeente Leiden wil niet langer wachten en gaat voor 250-meterbaan

De gemeente Leiden gaat inzetten op een nieuwe ijsbaan met een lengte van 250 meter, dat hebben burgemeester en wethouders maandag in een brief te kennen gegeven aan de betrokken partijen. De huidige ijshal, waar ook een baan ligt van 250 meter, is zeer verouderd en aan vervanging toe. Vanuit de schaatswereld was een sterke lobby voor een 333-meterbaan, omdat op een baan van die lengte ook officiële wedstrijden verreden kunnen worden.

Foto : Unity.nu

Het voornemen van de gemeente overvalt de schaatsverenigingen uit de omgeving. "Wij waren echt ondersteboven van dit bericht. Met name vanwege de timing daarvan", zegt Willem van Vliet namens Stichting IJshal Leiden tegen Omroep West. Toch blijft de stichting strijdbaar onder het slechte nieuws. Gesprekken met omringende gemeentes over een extra bijdrage aan de ijsbaan zijn nog gaande. Buurgemeenten als Kaag en Brassem, Teylingen en Zoeterwoude hebben al geld toegezegd om alsnog een 333-meterbaan te kunnen realiseren. Alphen van den Rijn heeft het besluit daarover uitgesteld tot februari.

De gemeente Leiden lijkt haar standpunt te hebben ingenomen en wil haast maken met de nieuwbouw. Wachten op het besluit van Alphen aan den Rijn om ook een bijdrage te leveren aan de bouw van de ijsbaan is voor wethouder Paul Dirkse geen optie. "De schaatssport is gebaat bij duidelijkheid, zodat we de schaatssport hier in de omgeving kunnen continueren. Dat kan straks met een 250-meterbaan." Een definitief voorstel wordt in november genomen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan