Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2018

Schaatsshow De Zilveren Bal uitgebreid naar twee dagen

Voor het eerst vindt de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen plaats in het weekend en wordt het toernooi verreden over twee dagen. De vierde editie van De Zilveren Bal is op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Foto : Vincent Riemersma

Met nog meer show en spektakel trapt de vierde editie van 's werelds snelste schaatsshow op 15 maart af met het hoofdtoernooi. Hier staan de beste sprinters van de wereld aan de start. De organisatie heeft ditmaal gekozen voor een vrijdagavond in plaats van een doordeweekse dag. "Afgelopen editie waren er 1400 bezoekers aanwezig. Door naar het weekend te verplaatsen hopen we beter aan te sluiten bij de wensen van onze bezoekers en zo nog meer schaatsfans te verwelkomen in de Elfstedenhal", aldus toernooidirecteur Jan Ykema.

De organisatie focust zich het komende seizoen op een sterk internationaal deelnemersveld. Zo wordt er in samenwerking met partners en sponsoren geprobeerd om een aantal internationale topschaatsers naar Nederland te halen. Eerder deden buitenlandse toppers zoals Karolína Erbanová, Nao Kodaira, Daniel Greig, Gilmore Junio en Heather Bergsma mee.

200 junioren
Het juniorentoernooi vindt plaats op zaterdagavond 16 maart en biedt dit jaar ruimte voor zo'n 200 junioren. Door het grote succes van afgelopen editie (met 144 junioren aan de start) heeft de organisatie besloten om het juniorentoernooi op een aparte dag te organiseren zodat het de ruimte heeft om te groeien.

Net zoals bij het hoofdtoernooi zal de hal verduisterd zijn, sfeervol verlicht en zal de DJ zorgen voor de goede sfeer. De junioren krijgen de kans om te proeven aan een toptoernooi en de kunst van het kortebaanschaatsen. Het juniorentoernooi vindt plaats na afloop van het NK Shorttrack voor junioren, dat op zaterdagmiddag in de Elfstedenhal wordt georganiseerd.

Dit seizoen is De Zilveren Bal onderdeel van de zogenaamde Sprint League, een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De reeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd De Zilveren Bal. In tegenstelling tot voorgaande edities is de deelnemerslijst van De Zilveren Bal niet enkel op uitnodiging, de beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd in Leeuwarden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan