Na eerder al de marathonschaatsers mogen dit weekend ook de langebaanschaatsers en de shorttrackers zich voor het eerst gaan meten met de (internationale) concurrentie. Hoe staan de tegenstanders ervoor? Wie heeft een goede zomer gedraaid? Hoe je alle wedstrijden dit weekend kunt volgen lees je hier.

World Cup kwalificatietoernooi (2-4 november)
De eerste echte krachtmeting tussen de langebaanschaatsers vindt natuurlijk plaats in Heerenveen. In Thialf worden dit weekend startplaatsen vergeven voor de eerste World Cups in Japan, Polen en Heerenveen. De top-5 op iedere afstand zal zich plaatsen. Welke verrassingen komen er uit de hoge hoed en wie valt er juist buiten de boot? 

De wedstrijden van zaterdag en zondag zullen deels live op televisie uitgezonden worden. Alle ritten zullen op de livestream van de NOS te zien zijn. Meer informatie en het precieze tijdschema van het toernooi vind je op onze speciale pagina.

Op zondag wordt ook de laatste wedstrijd in de massastartcompetitie verreden.

World Cup 1, shorttrack (2-4 november)
Waar in Thialf wordt gestreden om World Cup tickets, staat in Calgary voor de shorttrackers de eerste World Cup al op het programma. Op vrijdag worden de kwalificatierondes gereden. Zaterdag en zondag worden vervolgens de medailles verdeeld. Ook wordt voor het eerst de gemengde aflossing verreden. De wedstrijden worden uitgezonden via een livestream van de ISU. Programma en uitslagen zijn hier terug te vinden.

KPN Marathon Cup 3 - Hoolwerf Heiwerken marathon (3 november)
Met Irene Schouten, Sjoerd den Hertog en Ruud Slagter als klassementsleiders reist het marathonpeloton zaterdag af naar Utrecht voor de derde competitiewedstrijd. De livestream zal net als de voorbije weken weer te zien zijn op schaatsen.nl/marathon. Meer informatie over de wedstrijd vind je in de kalender.

KNSB Cup 2 shorttrack (4 november)
In Zoetermeer wordt zondag de tweede wedstrijd in de KNSB Cup verreden. Dit keer staat de 1500 meter op het programma. De wedstrijd zal te volgen zijn via een livestream.

Peerd van Ome Loeks (3 november)
In Groningen wordt dit weekend een vriendschappelijke wedstrijd verreden tussen verschillende kunstrijverenigingen. Bij de wedstrijd Peerd van Ome Loeks staat het opdoen van ervaring centraal en is het doel om vooral een leuke dag te beleven. 

Bekijk hier de volledige kalender.