Dit weekend is weer volgepakt met wedstrijden in binnen- en buitenland. Van World Cup shorttrack tot kunstrijden in Riga, het marathonpeloton start in Heerenveen en de junioren strijden op de langebaan om de Residentie Cup. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

World Cup 2 shorttrack (9-11 november)
De shorttrackers zijn verkast van Calgary naar Salt Lake City voor de tweede World Cup. De Nederlanders zijn goed begonnen in het wereldbekercircuit met drie gouden en twee zilveren medailles en een keer brons. De kwalificaties op vrijdag zijn te volgen via het YouTube-kanaal van de ISU. De finales op zaterdag en zondag zijn hier live te volgen. Klik hier voor alle informatie.

StarClass 2 (9-11 november)
In het Belgische Hasselt staat de tweede StarClass op het programma, ditmaal staan de junioren B, junioren A en senioren aan de start. Zij rijden een 500, 1000 en 1500 meter. Meer informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 4 - AB Vakwerk marathon (10 november)
Op zaterdag wordt de vierde KPN Marathon Cup verreden in Heerenveen. Wie zal zijn slag slaan op het snelle ijs van Thialf? De dames starten om 19.15 uur en rond 20.30 uur volgen de heren. De avond wordt afgesloten met de beloften. De wedstrijden van de Topdivisie zijn te volgen via onze livestream op schaatsen.nl/marathon.

Residentie Cup (10 november)
Op De Uithof in Den Haag staat zaterdag de Residentie Cup op het programma. Deze intergewestelijke teamwedstrijd voor junioren B en A kent een lange geschiedenis. Er wordt een klassement opgemaakt over een 500 en 1000 meter en teamsprint. Dit jaar geldt de Residentie Cup tevens als selectiemoment voor het NK Sprint voor junioren. Klik hier voor meer informatie.

Kunstrijden (8-11 november)
In Oost-Europa worden drie wedstrijden voor kunstrijders gereden. In het Oostenrijkse Graz staat de Ice Challenge op het programma, er verschijnen geen Nederlanders aan de start. Op de Volvo Open Cup in Riga starten junioren Chelsea Verhaegh, Sophie Bijkerk en Dani Loonstra en Gabi Loonstra rijdt in de categorie Basic Novice. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Lindsay van Zundert schaatst op de Prague Riedell Ice Cup in de Tsjechische hoofdstad.

Klik hier voor de volledige kalender.