Naar aanleiding van het WK Inline-skaten komende zomer in Heerde en Arnhem hebben Schaats en Skeeler Trainingsgroep Rijn-IJssel en Edese IJsvereniging (EIJV) de handen ineen geslagen. Voor zowel de beginnende als de ervaren inlineskater hebben zij een programma om je optimaal voor te bereiden en het laten ervaren van het rijden van een toertocht.

Clinic donderdag 31 mei
Een goede voorbereiding is het halve werk, zo luidt het gezegde. Heb je nog niet voldoende getraind om een toertocht te kunnen rijden? Of ben je op zoek naar enkele tips en trucks voor het inlineskaten en het rijden van een toertocht? Doe dan gratis mee met de toertocht clinic op donderdag 31 mei, op het terrein van STG Rijn-IJssel in Arnhem. Van 20.00 tot 21.00 uur staan ervaren trainers gereed om praktische tips te geven over remmen, vallen, in een treintje rijden, maar ook over bescherming. Wil je mee doen met deze gratis clinic? Meld je dan vooraf aan.

Hoge Veluwe inlineskate tocht
Na de clinic en trainingskilometers ben je gereed om deel te nemen aan de Hoge Veluwe toertocht op 16 juni. Dit is een individuele tocht waarbij iedereen op zijn eigen tempo 30, 60 of 90 kilometer kan rijden. De tocht is uitgezet door ervaren skeeleraars, wat heeft geleid tot een mooie route over prachtig asfalt. Naast dat de skeelertocht je door de mooiste plekjes van de regio leidt, zijn er in totaal drie opstapplaatsen. Er kan in Ede, Otterloo en Arnhem gestart worden met de toertocht. Uiteraard kom je onderweg diverse rustlocaties tegen om even bij te komen en te genieten van een versnapering. Klik hier voor meer informatie over de startlocaties en toertocht.

WK Inline-skaten
Naast de sportieve doelstelling om deel te nemen aan de toertocht, kan het ook een opmaak zijn voor deelname aan de recreanten marathon op 8 juli in Arnhem. Deze wordt verreden op de slotdag van het WK Inline- & Freestyle-skaten. Als inlineskater krijg je dan de mogelijkheid om op een deel van het WK-parcours te rijden tijdens de Telegraaf Skate Arnhem.